Skip to Content

CERESIT CL 50

SUPER EXPRESS 2-K

 • 2-komponentni izdelek
 • Prilagodljivo in hitro strjevanje
 • Nanos obloge po 5 urah

Lastnosti in prednosti

Dvokomponentna alternativna hidroizolacijo, primerno za mokre prostore, kot so kopalnice, balkoni, bazeni itd. Certificirano za zunanjo uporabo.

Lastnosti

Opis

CERESIT® CL 50 je fleksibilno dvokomponentno alternativno tesnilo za hidroizolacijo kopalnic, bazenov, teras, balkonov itd. v kombinaciji z vodoodpornimi fleksibilnimi tesnilnimi izdelki, npr. CL 152, pod oblogo iz keramičnih ploščic. Z lastnostmi premoščanja razpok. Primerno za notranjo in zunanjo uporabo. Vodotesen po EN14891 CM02 (-20°C).

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPRAVA PODLAGE ZA NANOS CERESIT CL 50

Površine morajo biti suhe, toge, trdne in brez olja, prahu, umazanije ali drugih ovir za oprijem. Podlage iz kalcijevega sulfata (vlaga ≤ 0,5%) je treba mehansko obrusiti in posuti. Mavčne plošče morajo biti pripravljene v skladu s priporočili njihovih proizvajalcev.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

MEŠANJE CERESIT CL 50

CERESIT CL 50 je sestavljen iz 2 komponent: prahu (2 x 3,75kg vreče) in tekoče komponente (5l vedro). Tekočino najprej prelijemo v drugo vedro, nato dodamo prašek v pravem mešalnem razmerju in mešamo s počasi vrtečim se mešalnikom, dokler zmes popolnoma ne odstrani grudic. Po 5 minutah zorenja zmes še enkrat premešamo, da dosežemo mazljivo konsistenco. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NANOS CERESIT CL 50

Potrebno je nanesti dva tesnilna sloja z debelino suhega sloja najmanj 2 mm. Prvi sloj je treba nanesti s čopičem. Drugi sloj je treba nanesti navzkrižno na prvega. Debelina posameznega sloja CERESIT CL 50 ne sme presegati 1 mm. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Polaganje ploščic v kopalnici
  Polaganje ploščic v kopalnici
 • Komercialna in industrijska uporaba
  Komercialna in industrijska uporaba
 • Polaganje ploščic na talno ogrevanje
  Polaganje ploščic na talno ogrevanje
 • Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
  Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
 • Hitri sistem za komercialno uporabo
  Hitri sistem za komercialno uporabo
 • Polaganje ploščic na prostem
  Polaganje ploščic na prostem
 • Ploščice na posebnih podlagah
  Ploščice na posebnih podlagah

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Tesnilni trak za vodotesno premostitev dilatacijskih in kontaktnih stikov do širine 120 mm, primeren za notranjo in zunanjo uporabo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 17
  Izredno fleksibilno lepilo za keramične ploščice, obogateno s silikatnimi vlakni. Za notranjo in zunanjo uporabo. Primerno za zahtevne podlage. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cm-16/SAP_0201SBC013T8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 16
  Fleksibilno lepilo za keramične ploščice, obogateno s silikatnimi vlakni. Narejeno na osnovi FIBRE FORCE tehnologije. Primerno za zunaj in znotraj. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-69/SAP_0201SMC013R5/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 69
  3-slojna folija za premostitev razpok za hidroizolacijo in ločilno membrano, primerna za trajno vlažne prostore. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-ce-43/SAP_0201SGC013N1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 43
  Mehanska in vodoodporna fugirna masa za fuge širine od 1 do 20 mm, primerna za ogrevana tla in balkone. Idealna za prostore z velikimi obremenitvami in široke fuge. 

Pogosto zastavljena vprašanja