Skip to Content

CERESIT CM 16

FLEXIBLE

 • Vidna vlakna za moč in fleksibilnost
 • Za uporabo "ploščica na ploščico"
 • Fugiranje najhitreje po 24 urah oziroma, ko je podlaga suha

Lastnosti in prednosti

Fleksibilno lepilo za keramične ploščice, obogateno s silikatnimi vlakni. Narejeno na osnovi FIBRE FORCE tehnologije. Primerno za zunaj in znotraj.

Lastnosti

Opis

CERESIT® CM 16 lepilo za ploščice je namenjeno polaganju keramičnih, porcelanastih, granitnih ploščic, mozaika in marmorja (neobčutljivega). CERESIT CM 16 je enostaven za uporabo in odličen za stene in tla, znotraj in zunaj. Uporablja se lahko tudi na območjih, kot so bazeni in vlažni prostori, kopalnicah, kuhinjah in straniščih, pomožnih prostorih ter na površinah, kot so balkoni in terase ter nad talnim ogrevanjem.
Razpoložljiva velikost pakiranja: 25 kg.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPRAVA PODLAGE ZA NANOS CERESIT CM 16

Pripravite podlago in se prepričajte, da ni mokra. Cementni in betonski estrihi morajo biti pred nanosom CERESIT CM 16 popolnoma trdni. Vso umazanijo in krušljive delce je potrebno mehansko odstraniti. Vpojne podlage je treba premazati s predpremazom in pustiti, da se posuši. Površinske neravnine do 5 mm lahko prejšnji dan zapolnimo s CM 16.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

MEŠANJE CERESIT CM 16

Vsebino embalaže CERESIT CM 16 vsipamo v natančno odmerjeno količino čiste vode (5,25 do 5,75 l vode na 25 kg vrečo) in mešamo pri nizki hitrosti, dokler ne dobimo homogene mase brez grudic. Pustite 2 minuti in nato ponovno premešajte. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NANOS CERESIT CM 16

Lepilo za ploščice CERESIT CM 16 flex nanesemo z ustrezno nazobčano gladilko na podlago. Za notranjo uporabo mora lepilo za ploščice prekriti vsaj 65 % hrbtne strani ploščic. Za zunanjo uporabo mora lepilo za ploščice prekriti vsaj 90 % hrbtne strani ploščic. Ploščice polagamo samo v odprtem času lepila CM 16. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Polaganje ploščic v kopalnici
  Polaganje ploščic v kopalnici
 • Komercialna in industrijska uporaba
  Komercialna in industrijska uporaba
 • Polaganje ploščic na talno ogrevanje
  Polaganje ploščic na talno ogrevanje
 • Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
  Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
 • Hitri sistem za komercialno uporabo
  Hitri sistem za komercialno uporabo
 • Polaganje ploščic na prostem
  Polaganje ploščic na prostem
 • Ploščice na posebnih podlagah
  Ploščice na posebnih podlagah

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-50/SAP_0201SLC013Q9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 50
  Dvokomponentna alternativna hidroizolacijo, primerno za mokre prostore, kot so kopalnice, balkoni, bazeni itd. Certificirano za zunanjo uporabo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Vodoodporna, fleksibilna fugirna masa za porcelan, keramiko, steklo, naravni kamen in marmorne ploščice širine od 1 do 8 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Tesnilni trak za vodotesno premostitev dilatacijskih in kontaktnih stikov do širine 120 mm, primeren za notranjo in zunanjo uporabo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-ct-19/SAP_0201SOC014F8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 19
  Hitro delujoč specialni predpremaz za varen stik med keramičnimi oblogami, naravnimi kamni, steno in estrihom ter na zahtevnih podlagah. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-ce-43/SAP_0201SGC013N1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 43
  Mehanska in vodoodporna fugirna masa za fuge širine od 1 do 20 mm, primerna za ogrevana tla in balkone. Idealna za prostore z velikimi obremenitvami in široke fuge. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/notranje-izravnalne-mase/izdelek#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Predpremaz za površinsko utrjevanje vseh vpojnih podlag za notranjo in zunanjo uporabo, pred lepljenjem keramičnih ploščic, polaganjem tlakov ali lepljenjem toplotnoizolacijskih plošč. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilen enokomponenten hidroizolacijski premaz za nanos pod ploščice in plošče, primeren za domače vlažne prostore v notranjih prostorih. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/konstrukcijsko-tesnjenje/izdelek#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Visokokakovosten vodoodporen silikon za zatesnjevanje vseh robnih stikov na zidnih in talnih površinah v sanitarnih prostorih. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/hidroizolacija/izdelek#/ceresit-cr-166/SAP_0201WJC014B9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 166
  2-komponentna fleksibilna cementna vodotesna masa, ojačana z vlakni in namenjena za hidroizolacijo in zaščito pred vlago na deformabilnih in nedeformabilnih podlagah. 

Pogosto zastavljena vprašanja