Skip to Content

CERESIT CM 14 EXPRESS

 • Pohodno in možnost fugiranja po 3 urah
 • Hitro sušenje in strjevanje z majhnim krčenjem
 • Stabilno na navpičnih površinah

Lastnosti in prednosti

Univerzalno, hitro vezoče lepilo za uporabo gres ploščic na stene in tla. Za notranjo in zunanjo uporabo.

Lastnosti

Opis

CERESIT® CM 14 EXPRESS se uporablja za polaganje keramičnih ploščic in plošč visoke trdnosti brez praznin ter za fino lončeno keramiko in litobetonske plošče, tako znotraj kot zunaj, po metodi tankoslojnega, srednjeslojnega ali mokrega načina.
Uporablja se lahko tudi za lepljenje velikoformatnih ploščic in plošč. Primerno za polaganje neprosojnih naravnih kamnov, odpornih na razbarvanje. Primerno za polaganje ploščic na talno ogrevanje.
Razpoložljiva velikost pakiranja: 25 kg

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

PRIPRAVA PODLAGE ZA NANOS CERESIT CM 14 EXPRESS

CERESIT CM 14 EXPRESS se oprijema na vse čiste, trdne, nosilne, ravne, suhe in vlažne podlage, ki ne vsebujejo snovi, ki lahko zmanjšajo oprijem. Neravne površine ali vdolbine je treba predhodno izravnati. Podlage ne smejo biti mokre. Vso obstoječo umazanijo, rahle plasti in nanose barve z nizko trdnostjo je treba mehansko odstraniti.

MEŠANJE CERESIT CM 14 EXPRESS

Vsebino embalaže vlijemo v odmerjeno količino čiste, hladne vode in z vrtalnim mešalnikom mešamo do homogene mase brez grudic. Počakati je treba 5 minut (čas zorenja) in nato še enkrat premešati. Po potrebi previdno dodajajte vodo, dokler ne dosežete želene konsistence. 

NANOS CERESIT CM 14 EXPRESS

Lepilo nanašamo z ustrezno nazobčano gladilko, odvisno od velikosti posamezne ploščice. Za notranjo uporabo mora biti pokritost malte (stična površina) na zadnji strani ploščice vsaj 65%. Za zunanjo uporabo je potrebna minimalna pokritost lepila 90%. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Polaganje ploščic v kopalnici
  Polaganje ploščic v kopalnici
 • Komercialna in industrijska uporaba
  Komercialna in industrijska uporaba
 • Polaganje ploščic na talno ogrevanje
  Polaganje ploščic na talno ogrevanje
 • Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
  Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
 • Hitri sistem za komercialno uporabo
  Hitri sistem za komercialno uporabo
 • Polaganje ploščic na prostem
  Polaganje ploščic na prostem
 • Ploščice na posebnih podlagah
  Ploščice na posebnih podlagah

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/notranje-izravnalne-mase/izdelek#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Predpremaz za površinsko utrjevanje vseh vpojnih podlag za notranjo in zunanjo uporabo, pred lepljenjem keramičnih ploščic, polaganjem tlakov ali lepljenjem toplotnoizolacijskih plošč. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Vodoodporna, fleksibilna fugirna masa za porcelan, keramiko, steklo, naravni kamen in marmorne ploščice širine od 1 do 8 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/talne-obloge/izdelek#/ceresit-cn-94/SAP_0201TNC014A4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CN 94
  Specialni predpremaz za zanesljiv kontakt izravnalnih mas, keramike in naravnega kamna na kritične površine. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/konstrukcijsko-tesnjenje/izdelek#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Visokokakovosten vodoodporen silikon za zatesnjevanje vseh robnih stikov na zidnih in talnih površinah v sanitarnih prostorih. 

Pogosto zastavljena vprašanja