Skip to Content

CERESIT CE 43

43 GRAND'ELIT

 • Za notranjo in zunanjo uporabo
 • Za široke fuge do 20 mm
 • Za stene in tla

Lastnosti in prednosti

Mehanska in vodoodporna fugirna masa za fuge širine od 1 do 20 mm, primerna za ogrevana tla in balkone. Idealna za prostore z velikimi obremenitvami in široke fuge.

Lastnosti

Opis

CERESIT® CE 43 fugirna masa ima povečano kemijsko in mehansko odpornost, zato je idealna za fugiranje keramike na balkonih, terasah in ogrevanih talnih oblogah. Zahvaljujoč hidrofobnim lastnostim CE 43 (akvastatični učinek) vodne kapljice ostanejo v obliki biserov na površini, ne da bi prodrle v strukturo. Popolna izbira za široke fuge.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPRAVA PODLAGE ZA NANOS CERESIT CE 43

Robove ploščic je treba očistiti morebitnih madežev. S fugiranjem lahko začnemo, ko se lepilo za ploščice strdi in posuši. Pred nanosom se prepričajte, da CERESIT CE 43 ne pušča trajnih sledi na površini ploščic. Čiste robove ploščic speremo z mokro gobo.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

MEŠANJE CERESIT CE 43

CERESIT CE 43 vlijemo v natančno odmerjeno količino čiste, hladne vode in mešamo, dokler ne nastane homogena zmes brez grudic. Ne smemo uporabiti zarjavelih posod niti orodja. Počakajte 3 minute in ponovno premešajte material. Dosežena konsistenca je glede na količino dodane vode primerna za fugiranje talnih ali stenskih ploščic ali zidakov. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NANOS CERESIT CE 43

Fugirno maso plastične konsistence v stike zapolnimo z gumijasto gladilko. Po začetnem sušenju je treba ploščice očistiti s pogosto izpirano in ožeto porozno gobo. Ko se fuge prehitro sušijo, jih rahlo zmočimo z mokro gladko gobo. Posušene usedline fugirne mase lahko odstranite s suho krpo. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Polaganje ploščic v kopalnici
  Polaganje ploščic v kopalnici
 • Komercialna in industrijska uporaba
  Komercialna in industrijska uporaba
 • Polaganje ploščic na talno ogrevanje
  Polaganje ploščic na talno ogrevanje
 • Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
  Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
 • Hitri sistem za komercialno uporabo
  Hitri sistem za komercialno uporabo
 • Polaganje ploščic na prostem
  Polaganje ploščic na prostem
 • Ploščice na posebnih podlagah
  Ploščice na posebnih podlagah

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-50/SAP_0201SLC013Q9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 50
  Dvokomponentna alternativna hidroizolacijo, primerno za mokre prostore, kot so kopalnice, balkoni, bazeni itd. Certificirano za zunanjo uporabo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Tesnilni trak za vodotesno premostitev dilatacijskih in kontaktnih stikov do širine 120 mm, primeren za notranjo in zunanjo uporabo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cm-16/SAP_0201SBC013T8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 16
  Fleksibilno lepilo za keramične ploščice, obogateno s silikatnimi vlakni. Narejeno na osnovi FIBRE FORCE tehnologije. Primerno za zunaj in znotraj. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 17
  Izredno fleksibilno lepilo za keramične ploščice, obogateno s silikatnimi vlakni. Za notranjo in zunanjo uporabo. Primerno za zahtevne podlage. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Vodoodporna, fleksibilna fugirna masa za porcelan, keramiko, steklo, naravni kamen in marmorne ploščice širine od 1 do 8 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/konstrukcijsko-tesnjenje/izdelek#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Visokokakovosten vodoodporen silikon za zatesnjevanje vseh robnih stikov na zidnih in talnih površinah v sanitarnih prostorih. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-ce-79/SAP_0201SQC013N9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 79
  Dvokomponentna kemično obstojna epoksidna fugirna masa za polaganje in fugiranje ploščic in mozaikov širine fug od 1 do 15 mm. Idealno za industrijo, javna mesta in površine z velikimi obremenitvami. 

Pogosto zastavljena vprašanja