Skip to Content

CERESIT CM 12 PLUS

 • Fleksibilno lepilo za tla s plastično konsistenco
 • Primerno za vlažne prostore
 • Za uporabo pri talnem ogrevanju

Lastnosti in prednosti

Fleksibilno za ploščice za notranje in zunanje polaganje gres ploščic, primerno za talno ogrevanje.

Lastnosti

Opis

CERESIT® CM 12 PLUS je fleksibilno lepilo za ploščice namenjeno za polaganje gres in drugih keramičnih, cementnih ploščic ter ploščic iz naravnega kamna (barvno obstojnih) v notranjih in zunanjih prostorih. Lepilo CM 12 PLUS lahko uporabljamo v prostorih, ki so izpostavljeni vdoru vode in na prostorih, ki imajo talno gretje. Lepilo za ploščice CM 12 PLUS lahko nanašamo na ravne, nosilne in kompaktne podlage, brez kakršnih koli snovi, ki zmanjšujejo oprijem (maščoba, bitumen, prah).
Razpoložljiva velikost pakiranja: 25 kg.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

PRIPRAVA PODLAGE ZA NANOS CERESIT CM 12 PLUS

Pred nanosom CERESIT CM 12 PLUS pripravimo podlago, katera ne sme biti mokra. Morebitno obstoječo umazanijo, krušljive delce in nanos barve z nizko trdnostjo je treba mehansko odstraniti. Vpojne podlage premažemo s CT 17 in pustimo, da se sušijo vsaj 2 uri. Površinske neravnine do 5 mm lahko zapolnimo prejšnji dan s CM 12 PLUS.

MEŠANJE CERESIT CM 12 PLUS

Vsebino embalaže CERESIT CM 12 PLUS vsipamo v natančno odmerjeno količino čiste vode (v skladu s tehničnimi podatki) in mešamo z mešalnikom pri nizki hitrosti, dokler ne nastane homogena zmes brez grudic. Pustite 5 minut in nato mešanico ponovno premešajte. Po potrebi dodamo malo vode in še enkrat premešamo. 

NANOS CERESIT CM 12 PLUS

Na podlago z nazobčano gladilko nanesemo lepilo CERESIT CM 12 PLUS. Za polaganje notranjih sten mora biti pokritost malte na zadnji strani ploščic najmanj 65 %. Kadar so ploščice izpostavljene trajni vlagi in zmrzovanju, uporabimo kombinirano metodo, z nanosom lepila na hrbtišče ploščice in na podlago. Ploščice je treba položiti v odprtem času lepila CM 12 PLUS. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Polaganje ploščic v kopalnici
  Polaganje ploščic v kopalnici
 • Komercialna in industrijska uporaba
  Komercialna in industrijska uporaba
 • Polaganje ploščic na talno ogrevanje
  Polaganje ploščic na talno ogrevanje
 • Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
  Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
 • Hitri sistem za komercialno uporabo
  Hitri sistem za komercialno uporabo
 • Polaganje ploščic na prostem
  Polaganje ploščic na prostem
 • Ploščice na posebnih podlagah
  Ploščice na posebnih podlagah

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-50/SAP_0201SLC013Q9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 50
  Dvokomponentna alternativna hidroizolacijo, primerno za mokre prostore, kot so kopalnice, balkoni, bazeni itd. Certificirano za zunanjo uporabo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Tesnilni trak za vodotesno premostitev dilatacijskih in kontaktnih stikov do širine 120 mm, primeren za notranjo in zunanjo uporabo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Vodoodporna, fleksibilna fugirna masa za porcelan, keramiko, steklo, naravni kamen in marmorne ploščice širine od 1 do 8 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilen enokomponenten hidroizolacijski premaz za nanos pod ploščice in plošče, primeren za domače vlažne prostore v notranjih prostorih. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/notranje-izravnalne-mase/izdelek#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Predpremaz za površinsko utrjevanje vseh vpojnih podlag za notranjo in zunanjo uporabo, pred lepljenjem keramičnih ploščic, polaganjem tlakov ali lepljenjem toplotnoizolacijskih plošč. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/konstrukcijsko-tesnjenje/izdelek#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Visokokakovosten vodoodporen silikon za zatesnjevanje vseh robnih stikov na zidnih in talnih površinah v sanitarnih prostorih. 

Pogosto zastavljena vprašanja