Skip to Content

CERESIT CT 10

 • Za tesnjenje stikov (paroprepustna impregnacija)
 • Primerno za uporabo na vpojnih in nevpojnih podlagah
 • Za ploščice, fuge, naravne kamne, betonske estrihe

Lastnosti in prednosti

Transparentno impregnacijsko sredstvo za tesnjenje stikov na ploščicah na balkonih in terasah ter v kopalnicah in tuših. Ščiti pred vpijanjem vode na poškodovane podlage (maks. širina razpoke - 0,2 mm).

Lastnosti

Opis

CERESIT® CT 10 se uporablja za impregnacijo keramičnih in betonskih podlag, tako na vpojne kot na nevpojne podlage. Idealen je za terase in balkone. Ščiti pred vpijanjem vode vpojne in poškodovane podlage, fuge in ploščice. CT 10 je lahko dodatno tesnilo za podlage v kopalnicah in tuših. CT 10 je primeren za zaščito opeke, glinenih izdelkov in vpojnega naravnega kamna, saj preprečuje vpijanje vlage.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

CERESIT CT 10 IMPREGNACIJA PRIPRAVA PODLAGE

CERESIT CT 10 lahko nanašamo na kompaktne, čiste, suhe ali rahlo mokre podlage. Vse umazane ali šibke sloje in neravnine je potrebno odstraniti. Dele, ki so razbarvani ali razcveteli, je treba odstraniti. Odpravite možnost, da vlaga prekrije podlago CT 10 na strani sloja, ki ga je treba impregnirati.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

NANOS IMPREGNACIJE CERESIT CT 10

Vsebino embalaže CERESIT CT 10 pred uporabo dobro pretresite. Material vlijemo na tla in nanesemo s pomočjo gumijaste gladilke ali valjčka. Počakajte 5 minut, odstranite odvečni material in obrišite podlago z vlažno krpo. V primeru impregnacije fug se material nanaša s čopičem. Posušen material lahko odstranite s topilom. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

POMEMBNO UPOŠTEVATI PRI UPORABI CERESIT CT 10 IMPREGNACIJE

CERESIT CT 10 nanašamo pri temperaturi od +5°C do +25°C in vlažnosti pod 80%. Ne uporabljajte CT 10 na izoliranih in ogrevanih podlagah. Po približno 2-6 urah postane impregnacijsko sredstvo odporno na dež. Popoln učinek impregnacije CT 10 dosežemo po približno 14 dneh. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Kleti in beton
  Kleti in beton
 • Hidroizolacije fasad in stenskih površin
  Hidroizolacije fasad in stenskih površin
 • Strešna kritina
  Strešna kritina
 • Hidroizolacija pod ploščicami
  Hidroizolacija pod ploščicami

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Vodoodporna, fleksibilna fugirna masa za porcelan, keramiko, steklo, naravni kamen in marmorne ploščice širine od 1 do 8 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/hidroizolacija/izdelek#/ceresit-cp-30/SAP_0201WRC014B3/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CP 30
  Debel premaz iz silikonske gume brez topil, pripravljen za uporabo, za brezšivno zaščito podlage, ki premosti razpoke in hidroizolacijo strešnih površin. Primerno za strehe brez naklona. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 17
  Izredno fleksibilno lepilo za keramične ploščice, obogateno s silikatnimi vlakni. Za notranjo in zunanjo uporabo. Primerno za zahtevne podlage. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cm-16/SAP_0201SBC013T8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 16
  Fleksibilno lepilo za keramične ploščice, obogateno s silikatnimi vlakni. Narejeno na osnovi FIBRE FORCE tehnologije. Primerno za zunaj in znotraj. 

Pogosto zastavljena vprašanja