Skip to Content

Tehnične rešitve

Temeljni premaz za stene

Stenski premazi , znani tudi kot temeljni premazi ali prajmeri , so bistveni sestavni deli mnogih gradbenih projektov. Preberite, če želite izvedeti, zakaj so prajmeri prikriti superjunaki. 

Pripravljen na uspeh

Zidni Premaz, Superjunak Iz Sence

Stenski premazi, znani tudi kot temeljni premazi ali prajmeri, so bistveni sestavni deli mnogih gradbenih projektov. Preberite, če želite izvedeti, zakaj so prajmeri prikriti superjunaki.

Nanošenje prajmera četkom
Nanošenje prajmera četkom

Kaj Delajo Temeljni Premazi Za Stene?

Temeljni premazi za stene pomagajo pravilno pripraviti podlago, zmanjšajo vpojnost in izboljšajo oprijem. Obložene stene imajo ustrezno strukturo in sestavo površine.

Kako Uporabljati Temeljni Premaz Za Stene

Nanos temeljnega premaza je eden najlažjih korakov v vašem projektu. Potrebujete pravo orodje (temeljni premaz, valj/čopič, vedro in mešalnik), zaščitno opremo (očala in rokavice) in malo potrpljenja.

 1. Zaščitite se. Nadenite si rokavice in očala ter delajte v dobro prezračenem prostoru.
 2. Pripravite podlago. Podlaga mora biti suha, čista in stabilna. Nekatere temeljne premaze je treba nanesti na vpojne podlage, druge pa na nevpojne podlage. Več informacij o vrsti premaza preberite v tehničnem listu izbranega izdelka.
 3. Zmešajte temeljni premaz. Pretresite posodo ali premešajte izdelek.
 4. Po potrebi temeljni premaz razredčite v mešalni posodi. Redčenje je potrebno, če nanašamo premaz na močno vpojne podlage. Tehnični list podaja podrobnosti o ustreznih razmerjih redčenja in o tem, ali je podlaga primerna za redčenje in nanos naslednjih nerazredčenih premazov.
 5. Nanesite temeljni premaz. Za enakomeren nanos izdelka uporabite valjček ali čopič. Odvisno od projekta bo morda potrebno delati v več fazah. Nekateri temeljni premazi, kot je CT 17 PROFI, nekoliko spremenijo barvo podlage, kar omogoča natančnejši nanos premaza.
 6. Pustite, da se temeljni premaz posuši. Poučite  se v teničnemu listu za informacije o tem, kako dolgo traja ta postopek in ali lahko začnete delati drugo delo.
 7. Ali je dovolj? Če je podlaga po sušenju temeljnega premaza še vedno vpojna, nanesite še eno plast.
 8. Čiščenje. Orodje in sveže madeže operite z vodo.

You need to accept cookies to play this video

Ugotovite, zakaj je potreben temeljni premaz CT 17!

Izbira Pravega Temeljnega Premaza Za Steno

Pri izbiri temeljnega premaza upoštevajte material, poroznost in lokacijo podlage(znotraj ali zunaj) . Nekateri temeljni premazi za zunanje stene imajo odlične rezultate na betonu in drugih podlagah. Za notranje projekte izberite ustrezen temeljni premaz.

Pred barvanjem, polaganjem ploščic ali tapet, morate na stene nanesti temeljni premaz. Za različne projekte izberite univerzalni izdelek, kot je CT 17. Uporablja se lahko za notranjo in zunanjo uporabo. Podlage premazane s tem premazom so manj vpojne, zato ga lahko uporabljamo na ometih, mavčnih ploščah, betonu, estrihu in podobnih vpojnih podlagah.

CT 17 PROFI je temeljni premaz za globinsko penetracijo za vse vpojne podlage in je primeren za polaganje ploščic in nanašanje drugih plasti, kot so toplotna izolacija, tlaki itd.

You need to accept cookies to play this video

V tem videu odkrijte prednosti prajmerja CT 17!

PLESKATE V PROSTORIH, KI IMAJO VISOK ODSTOTEK VLAGE? UPORABLJAJTE TEMELJNI PREMAZ, KI BLOKIRA VLAGO, PREPREČUJE LUŠČENJE IN PLESEN TER PREPREČUJE NASTAJANJE MEHURČKOV NA ZUNANJIH STENAH.

Povezani Članki

 • Vodotesna fasadna barva: barvni premaz s trajno zaščito
  Vodotesna fasadna barva: barvni premaz s trajno zaščito

  Če izberete pravo zunanjo pralno barvo, boste prihranili čas in se izognili nadaljnjim težavam. V nadaljevanju preberite podrobne informacije o zaščitnih lastnostih in uporabi silikonskih, silikatnih, akrilnih ali elastomernih barv za obnovo poškodovanega ometa. 

 • Silikon za tuš kabino, kad in kuhinjo
  Silikon za tuš kabino, kad in kuhinjo

  Sanitarni silikon 

 • Kako izravnati tla
  Kako izravnati tla

  Poznavanje tehnike izravnave tal vam bo pomagalo spremeniti nagnjene, neravne ali grobe površine v varne, estetske in trdne. 

 • Polaganje ploščic v kopalnici
  Polaganje ploščic v kopalnici

  Polaganje ploščic v kopalnici 

 • Hidroizolacija kopalnice
  Hidroizolacija kopalnice

  Z našim vodnikom dobite popolno hidroizolacijo kopalnice . Vodili vas bomo do najkakovostnejših tesnil, da boste dobili brezhiben hidroizolacijski sloj za stene in tla . Vodili vas bomo skozi celoten postopek nanosa od začetka do konca. 

 • Epoksi fugirna masa - Prednosti in uporaba
  Epoksi fugirna masa - Prednosti in uporaba

  Odkrijte, zakaj so epoksi fugirne mase tako posebne. To Ceresitovo vodilo vsebuje informacije o izdelku in predloge za uporabo. 

Imate Vprašanje?

Z veseljem vam pomagamo pri kakršnih koli vprašanjih glede naših izdelkov, kje kupiti ali katera je prava rešitev za vaš projekt.