Skip to Content

Tehnične rešitve

Hidroizolacija kopalnice

Z našim vodnikom dobite popolno hidroizolacijo kopalnice . Vodili vas bomo do najkakovostnejših tesnil, da boste dobili brezhiben hidroizolacijski sloj za stene in tla . Vodili vas bomo skozi celoten postopek nanosa od začetka do konca. 

Hidroizolacijski sistem za kopalnice

Hidroizolacijski Sistem Kopalnic Za Stanovanja In Javne Objekte

Z našim vodnikom dobite popolno hidroizolacijo kopalnice. Vodili vas bomo do najkakovostnejših tesnil, da boste dobili brezhiben hidroizolacijski sloj za stene in tla. Vodili vas bomo skozi celoten postopek nanosa od začetka do konca.

Applying the layer of waterproofing adhesive on the surface
Nanos prvega sloja hidroizolacije s čopičem

Hidroizolacijski Sistem Kopalnice

ASORTIMAN IZDELKOV ZA HIDROIZOLACIJO KOPALNIC

Začnite z večnamenskim temeljnim premazom CT 17 kot osnovo. Primerno za vse vpojne površine, izboljša oprijem. Prodira globoko, poveča odpornost podlage in zmanjša vpojnost.

Za uspešno hidroizolacijo uporabite fleksibilni hidroizolacijski premaz CL 51 Express. Ta izolacija zagotavlja prožno zaščito na zidovih in tleh in preprečuje vdor vode.

Tesnilni trak CL 152 zagotavlja vodoodporen most za dilatacije in fuge. Je zelo elastičen, se trajno veže in je odporen na staranje. Se ne bo strgal ali korodiral z časom.

Applying the waterpoofing tape in bathroom angles
Namestitev tesnilnega traku

Nato uporabite fleksibilno lepilo CM 17 C2TES1 za polaganje keramičnih, betonskih in kamnitih ploščic. Idealen je za bazene in vlažne prostore. Visoko fleksibilnost mu daje specializirana tehnologija, s katero se doseže prožna povezava med ploščicami in deformabilno podlago ter prenaša strižne napetosti. Primeren je za lepljenje ploščic na stene, tla, površine s talnim gretjem, fasade, terase, balkone, bazene in rezervoarje za pitno vodo.

Za fugiranje ploščic izberite fugirno maso CE 40 Aquastatic. Ta vrhunska fugirna masa je odporna na razpoke, dolgotrajna, tehnologija TrioProtection MicroProtect pa ščiti pred plesnijo in glivami.

Za dokončanje dela zatesnite spoje s sanitarnim silikonom CS 25. Ta sanitarni silikon proti glivicam/plesni je vodoodporen, trajno elastičen ter odporen na vremenske vplive in UV žarke, idealen za kopalnice.

Priprava Površine Za Hidroizolacijo Sten In Tal Kopalnice

Pred začetkom dela mora biti podlaga enakomerna, gladka in nosilna. Biti mora čista brez sledi barve ali sredstev, ki bi lahko povzročila ločevanje. Mavec, anhidrit in močne barve je treba brusiti. Površinske razpoke ne smejo biti večje od 0,15 mm.

 1. Dobro pretresite temeljni premaz CT 17 .
 2. S čopičem ali valjčkom nanesite enakomeren sloj temeljnega premaza, začenši od sten.
 3. Na tla nanesite dovolj temeljnega premaza in ga enakomerno porazdelite s čopičem, pri čemer se izogibajte lužam.
 4. Pustite, da se suši 2 uri, preden nadaljujete.
Craftsman appying the waterproofing adhesive in bathroom
Nanos drugega hidroizolacijskega sloja prek tesnilnega traku

Kako Hidroizolirati Tla V Kopalnici: Korak Za Korakom

Ko se temeljni premaz posuši, lahko nanesete hidroizolacijo.

 1. Začnite s hidroizolacijskim premazom CL 51 Express in nanesite 2 sloja. Počakajte dve uri, preden nanesete drugi sloj.
 2. S širokim čopičem ali valjčkom na podlago nanesemo prvi sloj hidroizolacijskega premaza CL 51 Express.
 3. Tesnilni trak CL 152 pritisnite na svež 1. sloj CL51 na dilatacijskih fugah ter vogalnih in kotnih fugah.
 4. Nanesite plast hidroizolacijskega premaza CL 51 Express čez trak, da je namestite.
 5. Na prvo utrjeno plast nanesite drugo plast hidroizolacijskega premaza CL 51 Express. Pred namestitvijo ploščic počakajte vsaj štiri ure.
 6. Fleksibilno lepilo CM 17 C2TES1 zmešajte po navodilih.
 7. Prvi kontaktni sloj fleksibilnega lepila CM 17 C2TES1 nanesite z ravno stranjo gladilke. Za nanašanje ploščic uporabite nazobčano gladilko ustrezne velikosti. Pred fugiranjem mora biti lepilo pod ploščico popolnoma suho.
 8. Ko je podlaga popolnoma suha, zmešamo fugirno maso CE 40 Aquastatic z odmerjeno količino hladne vode in mešamo do enotne konsistence.
 9. Po treh minutah ponovno premešajte, da dozori.
 10. Z gumijasto gladilko nanesite fugirno maso CE 40 Aquastatic na ploščice. Ne puščajte vrzeli med ploščicami.
 11. Odvečno fugirno maso obrišite z vlažno gobo, ki jo pogosto izpirajte.
 12. Počakajte 6-8 ur in preizkusite s prstom, preden dovolite vstop v sobo. Fugirna masa lahko pride v stik z vodo po 24 urah. V 5 dneh po nanosu se lahko za čiščenje uporablja samo čista voda brez detergentov.

You need to accept cookies to play this video

V tem videu odkrijte prednosti hidroizolacijskega premaza CL 51 Express za popolno hidroizolacijo kopalnice.

Povezani Članki

 • Vodotesna fasadna barva: barvni premaz s trajno zaščito
  Vodotesna fasadna barva: barvni premaz s trajno zaščito

  Če izberete pravo zunanjo pralno barvo, boste prihranili čas in se izognili nadaljnjim težavam. V nadaljevanju preberite podrobne informacije o zaščitnih lastnostih in uporabi silikonskih, silikatnih, akrilnih ali elastomernih barv za obnovo poškodovanega ometa. 

 • Silikon za tuš kabino, kad in kuhinjo
  Silikon za tuš kabino, kad in kuhinjo

  Sanitarni silikon 

 • Kako izravnati tla
  Kako izravnati tla

  Poznavanje tehnike izravnave tal vam bo pomagalo spremeniti nagnjene, neravne ali grobe površine v varne, estetske in trdne. 

 • Temeljni premaz za stene
  Temeljni premaz za stene

  Stenski premazi , znani tudi kot temeljni premazi ali prajmeri , so bistveni sestavni deli mnogih gradbenih projektov. Preberite, če želite izvedeti, zakaj so prajmeri prikriti superjunaki. 

 • Polaganje ploščic v kopalnici
  Polaganje ploščic v kopalnici

  Polaganje ploščic v kopalnici 

 • Epoksi fugirna masa - Prednosti in uporaba
  Epoksi fugirna masa - Prednosti in uporaba

  Odkrijte, zakaj so epoksi fugirne mase tako posebne. To Ceresitovo vodilo vsebuje informacije o izdelku in predloge za uporabo. 

Imate Vprašanje?

Z veseljem vam pomagamo pri kakršnih koli vprašanjih glede naših izdelkov, kje kupiti ali katera je prava rešitev za vaš projekt.