Skip to Content

Tehnične rešitve

Kako izravnati tla

Poznavanje tehnike izravnave tal vam bo pomagalo spremeniti nagnjene, neravne ali grobe površine v varne, estetske in trdne. 

Kako Izravnati Tla

Poznavanje tehnike izravnave tal vam bo pomagalo spremeniti nagnjene, neravne ali grobe površine v varne, estetske in trdne.

Floor leveling compound evenly applied on surface
Vlivanje samorazlivne mase

Zakaj Se Naučiti Izravnati Tla?

Izravnava tal je obvezna. Zato so površine varnejše in lepšega videza, izravnava omogoča pravilen in enakomeren nanos dodatnih plasti in preprečuje strukturne poškodbe.

Floor leveling compound evenly applied on surface
Enakomerna razporeditev samonivelirne mase

Izravnavanje Neravnih Tal Z Ustreznim Sredstvom

Kako Uporabljati Samorazlivne Estrihe Za Izravnavo Tal

 1. Pripravite materiale. Za podrobnosti o pripravljalnih korakih in orodjih, potrebnih za pripravo podlage, si oglejte podatkovni list. Za mešanje in nanašanje samorazlivnega estriha potrebujete rokavice in zaščitna očala, vedro, čisto vodo, mešalnik, široko strgalo s finimi zobmi in valj s konicami.
 2. Zaščitite se. Med uporabo se lahko delci materiala razpršijo po zraku. Priporočljivo je, da nosite rokavice in zaščitna očala.
 3. Pripravite podlago. Vse podlage morajo biti čvrste in brez razpok, čiste, suhe in lepljive. Preverite podatkovni list za zahtevane standarde, največjo preostalo vlago, ukrepe za preprečevanje prodiranja vlage, mehansko obdelavo in uporabo ustreznega temeljnega premaza.
 4. Zmešajte samonivelirno podlogo. Izdelek zmešajte s čisto vodo. Za ustrezno razmerje si oglejte tehnični list. Mešajte, dokler ni več grudic.
 5. Aplikacija. Po potrebi vlijemo izravnalno maso in jo zagladimo z nazobčano gladilko. Po celotni masi pojdite z valjčkom, da sprostite ujeti zrak.
 6. Sušenje. Pustite, da se izdelek posuši v skladu s časom, določenim v podatkovnem listu, preden namestite dodatne materiale.
 7. Eliminacija/odstranjevanje. Izdelek ne sme prodreti v tla ali v vodovodne/kanalizacijske sisteme. Strjen izdelek je industrijski odpadek, nenamenski izdelek pa se šteje za nevaren odpadek.

Povezani Članki

 • Vodotesna fasadna barva: barvni premaz s trajno zaščito
  Vodotesna fasadna barva: barvni premaz s trajno zaščito

  Če izberete pravo zunanjo pralno barvo, boste prihranili čas in se izognili nadaljnjim težavam. V nadaljevanju preberite podrobne informacije o zaščitnih lastnostih in uporabi silikonskih, silikatnih, akrilnih ali elastomernih barv za obnovo poškodovanega ometa. 

 • Silikon za tuš kabino, kad in kuhinjo
  Silikon za tuš kabino, kad in kuhinjo

  Sanitarni silikon 

 • Temeljni premaz za stene
  Temeljni premaz za stene

  Stenski premazi , znani tudi kot temeljni premazi ali prajmeri , so bistveni sestavni deli mnogih gradbenih projektov. Preberite, če želite izvedeti, zakaj so prajmeri prikriti superjunaki. 

 • Polaganje ploščic v kopalnici
  Polaganje ploščic v kopalnici

  Polaganje ploščic v kopalnici 

 • Hidroizolacija kopalnice
  Hidroizolacija kopalnice

  Z našim vodnikom dobite popolno hidroizolacijo kopalnice . Vodili vas bomo do najkakovostnejših tesnil, da boste dobili brezhiben hidroizolacijski sloj za stene in tla . Vodili vas bomo skozi celoten postopek nanosa od začetka do konca. 

 • Epoksi fugirna masa - Prednosti in uporaba
  Epoksi fugirna masa - Prednosti in uporaba

  Odkrijte, zakaj so epoksi fugirne mase tako posebne. To Ceresitovo vodilo vsebuje informacije o izdelku in predloge za uporabo. 

Imate Vprašanje?

Z veseljem vam pomagamo pri kakršnih koli vprašanjih glede naših izdelkov, kje kupiti ali katera je prava rešitev za vaš projekt.