Skip to Content

TEROSON SE 108 XLT

 • Za tesnjenje steklenih konstrukcij
 • Za tesnjenje povezav in konstrukcijskih stikov
 • Za tesnjenje obodnih stikov na kovinskih elementih

Lastnosti in prednosti

TEROSON SE 108 XLT - Večnamenska, silikonska tesnilna masa za okna.

Lastnosti

Opis

TEROSON® SE 108 XLT - visoko elastičen, nevtralen silikonski kit za tesnjenje konstrukcijskih, gibljivih in veznih rež.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

PRIPRAVA PODLAGE TEROSON SE 108 XLT

Površine, ki jih želite tesniti in lepiti/robovi stikov, morajo biti čisti, suhi in brez maščobe. TEROSON SE 108 XLT se lepi brez predpremaza na podlage, kot so steklo, eloksiran aluminij, les, lakiran/barvan les (tudi izdelki na osnovi disperzije), ploščice, sanitarna oprema. Mineralne podlage in jeklo je treba predhodno obdelati s TEROSON PR PRIMER P800, da se zagotovi optimalen oprijem tesnilne mase.

UPORABA TEROSON SE 108 XLT

TEROSON SE 108 XLT je 1-komponentna tesnilna masa, primerna za nevtralno strjevanje, ki se nanaša z ročno ali pištolo na stisnjen zrak. Pri uporabi stisnjenega zraka je potreben tlak od 2 do 5 barov, odvisno od premera šobe in hitrosti nanašanja. 

TESNJENJE OKEN TEROSON SE 108 XLT

Pri tesnjenju stikov zasteklitve oken, okenskih sten in vrat morajo uporabljene tesnilne mase nositi oznako CE in izpolnjevati zahteve DIN EN 15651-2 "Tesnilne mase za zasteklitve". Poleg tega morajo upoštevati smernico: Zasteklitev lesenih oken brez uporabe lepilnega traku. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
  Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
 • Kako nanesti različne vrste ometov
  Kako nanesti različne vrste ometov

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-fo-1-sk/SAP_0201INT064W1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON FO 1 SK
  Univerzalni tesnilni trak, ki je paroprepusten in ga je mogoče ometati, za zračno in vetrno tesnjenje stikov – zunanja uporaba (hladna stran objekta). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-fo-50-sk/SAP_0201INT064W8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON FO 50 SK
  Univerzalni tesnilni trak, ki je paroneprepusten in ga je mogoče ometati, za zračno in vetrno tesnjenje stikov – notranja uporaba (topla stran objekta). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-fo-1-foil-tack/SAP_0201INT064T9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON FO 1 FOIL-TACK
  Celopovršinski samolepilni, paroprepustni tesnilni trak, ki ga je možno prebarvati ali ometati z ometi, za zračno in vetrno tesnjenje stikov – zunanja uporaba (hladna stran objekta). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-ef-537/SAP_0201IPT064Q1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON EF 537
  Visokokakovostna, težko vnetljiva precizna pena za vgradnjo oken. 

Pogosto zastavljena vprašanja