Skip to Content

TEROSON FO 1 SK

 • Opremljen s samolepilnim trakom širine 20 mm
 • Možno obojestransko ometati in prebarvati
 • Visoko odporen na trganje

Lastnosti in prednosti

Univerzalni tesnilni trak, ki je paroprepusten in ga je mogoče ometati, za zračno in vetrno tesnjenje stikov – zunanja uporaba (hladna stran objekta).

Lastnosti

Opis

TEROSON® FO 1 SK - z enostranskim, samolepilnim PSA talilnim lepilom. Ti klasični izdelki za tesnjenje združujejo enostavno namestitev na okenske okvirje in vsestransko uporabo na zidu z uporabo dodatne lepilne paste. Idealno za neravne in enakomerne podlage. Zahvaljujoč pasti TEROSON SE 2000 MF se lahko uporablja vse leto. To zagotavlja varne rezultate in vsestransko uporabo. To je varno in popolnoma univerzalno.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

TEROSON FO 1 SK PRIPRAVA PODLAGE

Pred namestitvijo tesnilnega traku očistite podlago. Območja, ki jih je treba zatesniti, morajo biti nosilna, zdrava in brez prahu, ločilnih sredstev, olja, masti, sintranih plasti in drugih snovi, ki lahko poslabšajo oprijem. Vse kovinske podlage, npr. površine elementov iz aluminija ali cinka morajo biti brez oksidnih plasti in ločilnih sredstev.

UPORABA: Uporaba predpremazov

Na mineralne, šibko vezane, vendar nosilne podlage je priporočljivo uporabiti predpremaz TEROSON. V neugodnih vremenskih razmerah je na mineralnih podlagah potrebna uporaba sredstev za pospeševanje oprijema. Posebej primeren je predpremaz TEROSON PR Primer M+S. 

STIKI OKNA / FASADE

Po odlepitvi 20 mm široke folije lahko ta del tesnilnega traku čisto in učinkovito pritrdite na okvir/profil. Trak pritisnite s trdim gumijastim valjčkom TEROSON. V 2. koraku z lepilno pasto trdno pritrdite tesnilni trak na podlago. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
  Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
 • Kako nanesti različne vrste ometov
  Kako nanesti različne vrste ometov

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-ad-sp/SAP_0201ILT063D3/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON AD SP
  Specialni polimer na vodni osnovi za lepljenje okenskih tesnilnih trakov, ki jih je mogoče prekrivati z zaključnimi sloji, na suhe podlage. TEROSON AD SP se uporablja predvsem v topli sezoni (možnost obdelave od +5°C). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-pr-primer-ms/SAP_0201IOT065K8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON PR PRIMER M+S
  Predpremaz za pripravo podlage za vse tesnilne trakove TEROSON. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-se-2000-mf/SAP_0201IQT065N9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON SE 2000 MF
  Za tesnjenje in lepljenje konstrukcijskih in veznih stikov ter okenskih stikov znotraj in zunaj objekta. 

Pogosto zastavljena vprašanja