Skip to Content

CERESIT CP 30

 • Odporen na UV žarke in vremenske vplive
 • Vodoodporen in paroprepusten
 • Trajno prožen pri nizkih temperaturah

Lastnosti in prednosti

Debel premaz iz silikonske gume brez topil, pripravljen za uporabo, za brezšivno zaščito podlage, ki premosti razpoke in hidroizolacijo strešnih površin. Primerno za strehe brez naklona.

Lastnosti

Opis

CERESIT® CP 30 se uporablja za hitre sanacije ravnih in poševnih streh ter za trajno hidroizolacijo ravnih streh kot zaključni premaz. Primeren za mineralne podlage - beton, estrih, vlaknocementne plošče, strešnike, bitumenske podlage (strešne membrane in premaze), akrilne strešne premaze, kovinske premaze (baker, cink, aluminij, nerjaveče jeklo, medenina), plastiko (priključki prezračevalnih cevi, odtoki ali okvirji strešnih oken), toplotnoizolacijske sloje (PU pena, EPS) in lesne materiale (OSB, iverne plošče, masivni les).
Razpoložljiva velikost pakiranja: 1 kg, 5 kg

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

CERESIT CP 30 AQUABLOCK PRIPRAVA PODLAGE

Vpojne podlage: Mineralne podlage in les je treba mehansko očistiti. Mehansko odstraniti alge in lišaje ter nevezane delce in premaze. Bitumen: Temeljito odstraniti morebitne odpadle kamenčke in pesek ter od vremenskih vplivov obrabljen bitumen. Nato nanesti predpremaz na podlago. Primer Kovine: Popolnoma odstranite morebitne oksidne plasti (patino) in očistite s čistilom na osnovi topil, npr. čistilo na osnovi špirita. Nato predhodno obdelajte s CERESIT CP 29 Aquablock Primer.
PUR / EPS plošča: Zelo gladke podlage je treba rahlo nahrapaviti in po čiščenju brusnega prahu nanesti CERESIT CP 29 Aquablock Primer pred CERESIT CP 30.

NANOS PREMAZA CERESIT CP 30

Premaz CERESIT CP 30 Aquablock je pripravljen za uporabo in se lahko nanaša neposredno s čopičem, valjčkom, čopičem za strop ali z uporabo tehnike brezzračnega brizganja. Trije načini nanašanja premaza CP 30 Aquablock:
Zaščita podlage - UV obstojnost - 1-1,5mm sloj.
Tesnilni premaz - Valjček s kratkimi dlakami namočite v premaz CP 30 Aquablock in povaljajte flis navzdol v prvi sloj, tako da se popolnoma vgradi. Počakajte, da se prvi sloj popolnoma posuši (čakalna doba cca. 24 ur, odvisno od vremena), preden nanesete drugi sloj.
Prehodi za pregledovanje in vzdrževanje strehe - Priporočljiva je uporaba kontrastne barve za ta področja in debelina sloja 0 mm. Potresite kremenčev pesek (npr. zrnatost 0,1–0,4 mm) v svež zaključni premaz servisnih stez, da preprečite zdrs. 

POMEMBNO UPOŠTEVATI PRI UPORABI CERESIT CP 30 AQUABLOCK

Premaz CERESIT CP 30 Aquablock uporabljajte le v suhem vremenu pri temperaturah materiala in zraka od +10°C do +30°C in pod 75% relativne zračne vlažnosti. Temperatura podlage mora biti med +5°C in +50°C. Pri delu v mrzlem vremenu poskrbite, da bo temperatura podlage vsaj 3°C višja od odtališča; sicer bo nastal ločevalni film vlage. Ne uporabljajte premaza CP 30 Aquablock na prozorni plastiki (npr. Plexiglas®, Makrolon®, PETG), ki se uporablja npr. za kupole/strešna okna. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Kleti in beton
  Kleti in beton
 • Hidroizolacije fasad in stenskih površin
  Hidroizolacije fasad in stenskih površin
 • Strešna kritina
  Strešna kritina
 • Hidroizolacija pod ploščicami
  Hidroizolacija pod ploščicami

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/talne-obloge/izdelek#/ceresit-r-766/SAP_0201TNC015M1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT R 766
  Za vpojne in nevpojne podlage zagotavljanje oprijema samorazlivnih mas ali sanacijskih malt na podlago. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/hidroizolacija/izdelek#/ceresit-cp-27/SAP_0201WRC014B2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CP 27
  Večnamenska silikonska tesnilna masa na vodni osnovi, ki se oprijema na večino običajnih gradbenih podlag. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/hidroizolacija/izdelek#/ceresit-cr-90/SAP_0201WHC014C8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 90
  Za hidroizolacijo zgradb in konstrukcijskih elementov tvori hidroizolacijski sloj na podlagi podlage in dodatno med izkoriščanjem konstrukcije tvori kristale v porah podlage. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/talne-obloge/izdelek#/ceresit-r-766/SAP_0201TNC015M1/variation/2146102/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT R 766
  Za vpojne in nevpojne podlage zagotavljanje oprijema samorazlivnih mas ali sanacijskih malt na podlago. 

Pogosto zastavljena vprašanja