Skip to Content

CERESIT CR 166

2K

 • Vodoneprepustna in fleksibilna
 • Odporna na vremenske vplive in zmrzal
 • Primerna za zelo poškodovane površine

Lastnosti in prednosti

2-komponentna fleksibilna cementna vodotesna masa, ojačana z vlakni in namenjena za hidroizolacijo in zaščito pred vlago na deformabilnih in nedeformabilnih podlagah.

Lastnosti

Opis

CERESIT® CR 166 je dvokomponentna fleksibilna masa, ojačana z vlakni in namenjena za hidroizolacijo in zaščito pred vlago na deformabilnih in nedeformabilnih podlagah – primerna za notranjo in zunanjo uporabo na stenah, tleh in stropih. Fleksibilnost CR 166 omogoča premostitev razpok širine ≥ 0,75 mm – tudi v mrzlih pogojih. Nanaša se lahko na balkone in terase, stalne in začasne mokre prostore, bazene ter na stene in tla kot hidroizolacijski sloj, ki se uporablja pod oblogami, povezanimi z lepili za ploščice.
Razpoložljiva velikost pakiranja: 16 kg, 32 kg

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

CERESIT CR 166 HIDROIZOLACIJA PRIPRAVA PODLAGE

Odstranite umazanijo, krušljive delce ter vse barvne premaze in ločilna sredstva. Za mineralne gradbene podlage, ki morajo biti ravne in vpojne, je priporočljivo čiščenje s peskanjem ali visokim pritiskom vode. Stabilne razpoke povečamo in zapolnimo s cementno malto CERESIT CX 5 EXPRESS ali alternativno z epoksi smolo. Vdolbine in podlage nepravilnih oblik poravnamo s cementno malto.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

NANOS VODOTESNE MASE CERESIT CR 166

Material je treba mešati, dokler ne nastane homogena zmes brez grudic. Počakajte približno 5 minut in material še enkrat na kratko premešajte. V primeru nanašanja z brizganjem je treba malto nanašati v enem sloju, dokler ne dosežemo želene debeline. Odvisno od vrste agregata, atmosferskih pogojev in vrste podlage za malto, lahko dodate vodo, ne da bi presegli 2 litra za 32 kg komplet ali 1 liter za 16 kg vedro. Po nanosu z brizganjem je treba podlago zgladiti z gladilko, pri čemer upoštevamo odprti čas. Pri ročnem nanosu prvo plast CERESIT CR 166 vedno nanesemo s čopičem v izdatnih količinah (najbolje s široko stensko ščetko) na vlažno, vendar ne mokro podlago, naslednje plasti pa lahko nanašamo z gladilko ali valjčkom. Drugi sloj nanesemo na mat mokro in strjeno prvo plast po ca. 90-120 minut pri povprečnih pogojih. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

POMEMBNO UPOŠTEVATI PRI UPORABI VODOTESNE MASE CERESIT CR 166

Vedno upoštevajte vsa splošno priznana pravila hidroizolacijske tehnologije kot tudi veljavne nacionalne standarde. Mešanico je treba porabiti v 60 minutah. Če material v tem času postane trši, ga je priporočljivo občasno premešati. Ne dodajajte dodatne vode ali tekočine. V primeru nanašanja z valjčkom uporabite strukturni najlonski valjček za nanašanje debelih materialov. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Kleti in beton
  Kleti in beton
 • Hidroizolacije fasad in stenskih površin
  Hidroizolacije fasad in stenskih površin
 • Strešna kritina
  Strešna kritina
 • Hidroizolacija pod ploščicami
  Hidroizolacija pod ploščicami

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/montazne-malte/izdelek#/ceresit-cx-5/SAP_0201VBC014O4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CX 5
  Univerzalna hitro vezoča malta za hitro, enostavno in močno pritrjevanje in sestavljanje s popolno konsistenco za vodoravne in navpične podlage (notranja in zunanja uporaba). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilen enokomponenten hidroizolacijski premaz za nanos pod ploščice in plošče, primeren za domače vlažne prostore v notranjih prostorih. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/hidroizolacija/izdelek#/ceresit-cr-100/SAP_0201WHC014B8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 100
  Hidroizolacijski premaz za horizontalne in vertikalne podlage zgradb, konstrukcijskih elementov in rezervoarjev (≤ 7,5 m), kot tudi za notranjo hidroizolacijo monolitnih rezervoarjev za vodo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/hidroizolacija/izdelek#/ceresit-cr-90/SAP_0201WHC014C8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 90
  Za hidroizolacijo zgradb in konstrukcijskih elementov tvori hidroizolacijski sloj na podlagi podlage in dodatno med izkoriščanjem konstrukcije tvori kristale v porah podlage. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cm-16/SAP_0201SBC013T8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 16
  Fleksibilno lepilo za keramične ploščice, obogateno s silikatnimi vlakni. Narejeno na osnovi FIBRE FORCE tehnologije. Primerno za zunaj in znotraj. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Tesnilni trak za vodotesno premostitev dilatacijskih in kontaktnih stikov do širine 120 mm, primeren za notranjo in zunanjo uporabo. 

Pogosto zastavljena vprašanja