Skip to Content

TEROSON SE 139

 • Hitro odporen na dež
 • Lepi brez predpremaza
 • Združljiv z vsemi vrstami barv

Lastnosti in prednosti

Akrilna tesnilna masa za nanos s pištolo za tesnjenje konstrukcijskih in povezovalnih stikov – notranja in zunanja uporaba.

Lastnosti

Opis

TEROSON® SE 139 je ognjevarna akrilna tesnilna masa (B-s1, d0 po DIN EN 13501), namenjena za tesnjenje rež na fasadnih elementih – znotraj in zunaj in je v skladu z DIN EN 15651-1, tip tesnila F- ZUNANJE - NOTR.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

PRIPRAVA PODLAGE TEROSON SE 139

Površine, ki jih želite lepiti/robovi stika, morajo biti čisti, suhi in brez maščobe. TEROSON SE 139 se oprijema brez predpremaza na podlage, kot so eloksiran in prašno lakiran aluminij, beton, plinobeton, porobeton, lakiran les (z zaprtimi ali odprtimi porami), opeka in trdi PVC.

UPORABA TEROSON SE 139

Pri uporabi stisnjenega zraka je potreben tlak od 2 do 5 barov, odvisno od premera šobe in hitrosti nanašanja. Neravne površine lahko zagladite z gladilko ali čopičem, potem ko ste orodje ali površino tesnilne mase rahlo navlažili z vodo. 

ČIŠČENJE TEROSON SE 139

Odvečno tesnilno maso ali madeže takoj odstranite z mokro krpo ali alkoholom. Po strjevanju lahko tesnilno maso odstranimo samo mehansko. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
  Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
 • Kako nanesti različne vrste ometov
  Kako nanesti različne vrste ometov

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-se-20/SAP_0201IQT065N8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON SE 20
  Akrilna tesnilna masa za stike, ki so izpostavljeni nizkim obremenitvam, nanos s pištolo – uporaba v zaprtih prostorih. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-fo-1-sk/SAP_0201INT064W1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON FO 1 SK
  Univerzalni tesnilni trak, ki je paroprepusten in ga je mogoče ometati, za zračno in vetrno tesnjenje stikov – zunanja uporaba (hladna stran objekta). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-fo-50-sk/SAP_0201INT064W8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON FO 50 SK
  Univerzalni tesnilni trak, ki je paroneprepusten in ga je mogoče ometati, za zračno in vetrno tesnjenje stikov – notranja uporaba (topla stran objekta). 

Pogosto zastavljena vprašanja