Skip to Content

TEROSON PR PRIMER M+S

 • Trdna površina
 • Visok donos, ekonomičen pri uporabi
 • Hitro sušenje

Lastnosti in prednosti

Predpremaz za pripravo podlage za vse tesnilne trakove TEROSON.

Lastnosti

Opis

TEROSON® PR PRIMER M+S je posebej razvit pospeševalec oprijema, ki tvori trajno vez s podlago. Proizvaja nosilno površino, ki zagotavlja trajno vez s tesnilnimi trakovi TEROSON. Tesnilni trakovi in predpremaz tvorijo sistem popolnoma usklajenih komponent. Na poroznih in mineralnih podlagah PR PRIMER M+S uporabljamo za izboljšanje nosilnosti površine.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

TEROSON PR PRIMER M+S PRIPRAVA PODLAGE

Mineralne podlage morajo biti nosilne, zdrave in brez olj, maščob in ločilnih sredstev. Gradbena podlaga mora biti gladka in ravna. Pred nanašanjem predpremaza odstranite morebitne nečistoče, sintrane plasti, betonska rebra ali grebene, ostanke malte ali ohlapne dele.

UPORABA

TEROSON PR PRIMER M+S nanašamo z valjčkom ali čopičem na mineralno podlago. Podlage z visoko obremenitvijo s prahom je treba pred nanosom predpremaza očistiti, npr. s krtačo ali sesalnikom. TEROSON PR PRIMER M+S se lahko uporablja tudi na delno vlažnih podlagah. (potrebno je izvesti preizkus vlažnosti podlage) Po nanosu pustite predpremaz pribl. 20-50 minut, odvisno od temperature, podlage in vlažnosti zraka. 

ČIŠČENJE

Z etanolom je mogoče odstraniti samo sveže, nestrjene madeže. Po strjevanju lahko odvečni predpremaz odstranimo samo mehansko ali s posebnimi čistilnimi sredstvi. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
  Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
 • Kako nanesti različne vrste ometov
  Kako nanesti različne vrste ometov

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-fo-1-sk/SAP_0201INT064W1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON FO 1 SK
  Univerzalni tesnilni trak, ki je paroprepusten in ga je mogoče ometati, za zračno in vetrno tesnjenje stikov – zunanja uporaba (hladna stran objekta). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-fo-50-sk/SAP_0201INT064W8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON FO 50 SK
  Univerzalni tesnilni trak, ki je paroneprepusten in ga je mogoče ometati, za zračno in vetrno tesnjenje stikov – notranja uporaba (topla stran objekta). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-sd-150-foil-tack/SAP_0201INT065N5/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON SD 150 FOIL-TACK
  Celopovršinski samolepilni specialni tesnilni trak, vodo-, zračno- in difuzijsko neprepusten, opremljen z lepilom tehnologije "Hotmelt" za fasadne elemente, okna, priključke hišnih vrat. 

Pogosto zastavljena vprašanja