Skip to Content

TEROSON SD 150 FOIL-TACK

 • Za uporabo na topli strani objekta
 • Difuzijsko-tesen, zrakotesen
 • Lahko se uporablja vse leto (do -5°C)

Lastnosti in prednosti

Celopovršinski samolepilni specialni tesnilni trak, vodo-, zračno- in difuzijsko neprepusten, opremljen z lepilom tehnologije "Hotmelt" za fasadne elemente, okna, priključke hišnih vrat.

Lastnosti

Opis

TEROSON® FO 150 FOIL-TACK M+S se tradicionalno uporablja na stikih fasad in zagotavlja paro- in zrakotesno tesnjenje fasadnih elementov. Preprečuje prodiranje vodne pare in nastajanje kondenza. Ta izdelek ima ogromno možnosti uporabe pri tesnjenju oken in fasad.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

TEROSON SD 150 FOIL-TACK PRIPRAVA PODLAGE

Pred namestitvijo tesnilnega traku očistite podlago. Območja, ki jih je treba zatesniti, morajo biti nosilna, zdrava in brez prahu, ločilnih sredstev, olja, masti, sintranih plasti in drugih snovi, ki lahko poslabšajo oprijem. Vse kovinske podlage, npr. površine elementov iz aluminija ali cinka morajo biti brez oksidnih plasti in ločilnih sredstev.

UPORABA: Uporaba predpremazov

Na mineralne, šibko vezane, vendar nosilne podlage je priporočljivo uporabiti predpremaz TEROSON. V neugodnih vremenskih razmerah je na mineralnih podlagah potrebna uporaba sredstev za pospeševanje oprijema. Posebej primeren pri nizkih temperaturah in na vlažnih podlagah je TEROSON PR Primer M+S. 

STIKI TESNJENJE OKNA / VRATA / FASADNI ELEMENTI

TEROSON FO 150 FOIL-TACK M+S je opremljen z asimetrično razdeljeno ločilno folijo. Po odlepitvi 30 mm široke folije lahko ta del tesnilnega traku čisto in učinkovito pritrdite na profil/okvir. Nato povlecite odstranite film s samolepilnega talilnega premaza. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
  Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
 • Kako nanesti različne vrste ometov
  Kako nanesti različne vrste ometov

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/teroson-pr-primer-ms/SAP_0201IOT065K8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON PR PRIMER M+S
  Predpremaz za pripravo podlage za vse tesnilne trakove TEROSON. 

Pogosto zastavljena vprašanja