Skip to Content

CERESIT CT 83

 • Visoka oprijemljivost na mineralne podlage in EPS-plošče
 • Zelo dobri delovni parametri
 • Odporen na vremenske razmere

Lastnosti in prednosti

Lepilo za pritrjevanje plošč iz ekspandiranega polistirena (EPS) za toplotno izolacijo objektov v sistemih ETICS.

Lastnosti

Opis

CERESIT® CT 83 lepilna malta je namenjena nanašanju EPS-plošč v okviru CERESIT ETICS z lahkim mokrim postopkom CERESIT Ceretherm. Malta CT 83 se uporablja za nanašanje na novo zgrajene objekte kot tudi objekte, ki jih bomo termo sanirali. Nanesene plošče zahtevajo dodatno pritrditev z mehanskimi sidri. Za nanos armirane plasti na EPS-plošče je treba uporabiti malto CERESIT CT 85 ali CT 100.
Razpoložljiva velikost pakiranja: 25 kg

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPRAVA PODLAGE ZA NANOS CERESIT CT 83

CERESIT CT 83 ima zelo dober oprijem na trdne in nosilne podlage, kot so zidne, mavčne in cementne podlage brez maščob, bitumna, prahu in drugih snovi, ki zmanjšujejo oprijem. Pred nanosom je treba preveriti oprijem na obstoječe zaključni sloje in barvne premaze. Vsa površinska onesnaženja in druge snovi, ki zmanjšujejo oprijem, parotesne barvne premaze in premaze z nizko oprijemljivostjo na podlago je treba v celoti odstraniti.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

NANOS CERESIT CT 83

CERESIT CT 83 vsipamo v vodo in mešamo z mešalnikom pri nizki hitrosti, dokler ne dobimo homogene mase. Pripravljeno malto nanesemo z gladilko po robovih plošč. Nato je treba ploščo takoj pritisniti na steno. Ko je CT 83 suh (po cca. 3 dneh), morebitne neravnine na ploščah pobrusimo z brusnim papirjem, nato pa plošče dodatno utrdimo z mehanskimi sidri. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

POMEMBNO UPOŠTEVATI PRI UPORABI CERESIT CT 83

Lepilna malta CERESIT CT 83 s vsebnostjo cementa in apna povzroči alkalno reakcijo, če se meša z vodo. Kožo in oči je treba zaščititi. V primeru stika z očmi jih je treba sprati z vodo in se posvetovati s splošnim zdravnikom. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
  Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
 • Kako nanesti različne vrste ometov
  Kako nanesti različne vrste ometov

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-85/SAP_0201IAC014M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 85
  Za pritrjevanje plošč iz ekspandiranega polistirena (EPS) kot tudi za nanašanje tankega armiranega sloja za toplotno izolacijo objektov po lahki mokri metodi. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-174/SAP_0201IDC014F2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 174
  Dekorativni tankoslojni zaključni sloj za notranjo in zunanjo uporabo, kamnita struktura, zrnatost 1,5 mm ali 2 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  Disperzija sintetičnih smol za temeljne podlage za tankoslojne mineralne, akrilne, silikatno-silikonske, silikonske in elastomerne zaključni sloje. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-74/SAP_0201IDC014L4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 74
  Dekorativni tankoslojni zaključni sloj za notranjo in zunanjo uporabo, kamnita struktura, zrnatost 1,5, 2,0 ali 2,5 mm. 

Pogosto zastavljena vprašanja