Skip to Content

CERESIT CT 80

UNIVERSAL

 • Univerzalni, 4v1
 • Prilagodljiv in vzdržljiv
 • Ojačan z edinstveno kombinacijo vlaken

Lastnosti in prednosti

Za pritrjevanje plošč ekspandiranega polistirena, XPS in plošč iz mineralne volne ter za nanašanje tanke armirane plasti za toplotno izolacijo objektov s pomočjo ETICS.

Lastnosti

Opis

CERESIT® CT 80 je zasnovan kot element zunanjega toplotnoizolacijskega CERESIT Ceretherm sistema sten stavbe z uporabo EPS, XPS ali mineralne volne. Uporablja se kot lepilo za EPS, XPS ali mineralno volno in za nanašanje armaturne zaščitne plasti. Pri izolaciji novozgrajenih objektov in starejših objektov za termosanacijo CERESIT CT 80 zahvaljujoč Fibre Force Technology krepi odpornost izolacijskega sistema na poškodbe, razpoke in praske.
Razpoložljiva velikost pakiranja: 25 kg

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

CERESIT CT 80 PRIPRAVA PODLAGE

Pritrjevanje toplotnoizolacijskih plošč: lepilo CERESIT CT 80 ima dober oprijem na nosilne, kompaktne in suhe podlage. Oprijem CT 80 na pripravljeno podlago preverimo tako, da nalepimo 10 x 10 cm bloke EPS-plošč in jih odtrgamo po 4-7 dneh.
Nanos ojačanega sloja. Ko je CT 80 utrjen (po cca. 3 dneh), je treba morebitne neravnine na ploščah zbrusiti z brusnim papirjem, morebitne nerazvezane delce izolacijskih materialov skrbno očistiti in plošče dodatno utrditi.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

NANOS CERESIT CT 80

CERESIT CT 80 vsipamo v vodo in mešamo, dokler ne dobimo homogene mase.
1. Pritrjevanje toplotnoizolacijskih plošč: nanesemo malto in nato ploščo pritisnemo na steno.
2. Nanos armiranega sloja: mrežico iz steklenih vlaken nanesemo na svežo malto in enakomerno zagladimo.
3. Pritrjevanje plošč iz mineralne volne: pred nanosom lepilne malte CT 80 je potrebno le-to nanesti v tankem sloju kot predpremaz.
4. Nanos armiranega sloja: pred nanosom ustreznega sloja predpremaza je potrebno na površino MW narediti temeljni sloj. Po sušenju (24 ur) nanesemo armirano plast. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

POMEMBNO UPOŠTEVATI PRI UPORABI CERESIT CT 80

Armiranega sloja ne nanašamo na močno osončene površine, naneseni sloj pa zaščitimo pred dežjem. Nanos naj poteka v suhih pogojih pri temperaturi podlage in okolja od +5°C do +25°C. Kožo in oči je treba zaščititi. V primeru stika z očmi jih je treba sprati z vodo in se posvetovati s splošnim zdravnikom. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
  Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
 • Kako nanesti različne vrste ometov
  Kako nanesti različne vrste ometov

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-325/SAP_0201IJC014H2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 325
  Mreža za izdelavo armirnega sloja za zunanje toplotnoizolacijske kompozitne sisteme Ceresit Ceretherm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  Disperzija sintetičnih smol za temeljne podlage za tankoslojne mineralne, akrilne, silikatno-silikonske, silikonske in elastomerne zaključni sloje. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-74/SAP_0201IDC014L4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 74
  Dekorativni tankoslojni zaključni sloj za notranjo in zunanjo uporabo, kamnita struktura, zrnatost 1,5, 2,0 ali 2,5 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-174/SAP_0201IDC014F2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 174
  Dekorativni tankoslojni zaključni sloj za notranjo in zunanjo uporabo, kamnita struktura, zrnatost 1,5 mm ali 2 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-76/SAP_0201IDC014L6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 76
  Dekorativni tankoslojni zaključni sloj s povečano UV zaščito za notranjo in zunanjo uporabo. Kamnu podobna struktura z velikostjo zrn 1,5 mm ali 2,0 mm. 

Pogosto zastavljena vprašanja