Skip to Content

CERESIT CM 9

STANDARD

 • Za debeline od 5 do 15 mm
 • Za vpojne keramične ploščice
 • Enostavna obdelava

Lastnosti in prednosti

Standardno cementno lepilo za notranje keramične in terakota ploščice. Tankoslojno lepilo za keramične obloge.

Lastnosti

Opis

CERESIT® CM 9 je standardno cementno lepilo za ploščice za polaganje keramičnih ploščic in plošč s profilirano podlago v notranjih prostorih. CM 9 lahko nanašamo na kompaktne, trdne in nosilne podlage brez sredstev za zmanjšanje oprijema (maščobe, prah, bitumenski premazi, ostanki črne izolacije, barvni premazi itd.). Zelo priporočljivo za keramične, glazirane, terakota in porcelanske ploščice.
Razpoložljiva velikost pakiranja: 25 kg.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPRAVA PODLAGE ZA NANOS CERESIT CM 9

Pred nanosom CERESIT CM 9 poskrbimo za ustrezno pripravo podlage. Podlaga ne sme biti mokra, cementni in betonski estrihi pa morajo biti pred nanosom popolnoma utrjeni. Vso obstoječo umazanijo, ostanke in premaze je treba mehansko odstraniti. Površinske neravnine do 5 mm lahko zapolnimo prejšnji dan z lepilom za ploščice CM 9.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

MEŠANJE CERESIT CM 9

CERESIT CM 9 (vreča 25 kg) zmešajte s 6 L vode s počasnimi obrati, dokler ne dobite homogene mase brez grudic. Pustite 2 minuti in nato ponovno premešajte. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NANOS CERESIT CM 9

CERESIT CM 9 nanašamo z ustrezno nazobčano gladilko na podlago, velikost zob gladilke je odvisna od velikosti ploščice. Lepilo mora pokrivati ​​vsaj 65% hrbtne strani ploščice. Ploščice polagamo samo med odprtim časom lepila in pazimo na enako širino fugirne mase glede na velikost ploščic in pogoje izpostavljenosti. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Polaganje ploščic v kopalnici
  Polaganje ploščic v kopalnici
 • Komercialna in industrijska uporaba
  Komercialna in industrijska uporaba
 • Polaganje ploščic na talno ogrevanje
  Polaganje ploščic na talno ogrevanje
 • Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
  Naravni kamen in marmor v notranjih prostorih
 • Hitri sistem za komercialno uporabo
  Hitri sistem za komercialno uporabo
 • Polaganje ploščic na prostem
  Polaganje ploščic na prostem
 • Ploščice na posebnih podlagah
  Ploščice na posebnih podlagah

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilen enokomponenten hidroizolacijski premaz za nanos pod ploščice in plošče, primeren za domače vlažne prostore v notranjih prostorih. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Tesnilni trak za vodotesno premostitev dilatacijskih in kontaktnih stikov do širine 120 mm, primeren za notranjo in zunanjo uporabo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/talne-obloge/izdelek#/ceresit-cn-94/SAP_0201TNC014A4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CN 94
  Specialni predpremaz za zanesljiv kontakt izravnalnih mas, keramike in naravnega kamna na kritične površine. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Vodoodporna, fleksibilna fugirna masa za porcelan, keramiko, steklo, naravni kamen in marmorne ploščice širine od 1 do 8 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/konstrukcijsko-tesnjenje/izdelek#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Visokokakovosten vodoodporen silikon za zatesnjevanje vseh robnih stikov na zidnih in talnih površinah v sanitarnih prostorih. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/notranje-izravnalne-mase/izdelek#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Predpremaz za površinsko utrjevanje vseh vpojnih podlag za notranjo in zunanjo uporabo, pred lepljenjem keramičnih ploščic, polaganjem tlakov ali lepljenjem toplotnoizolacijskih plošč. 

Pogosto zastavljena vprašanja