Skip to Content

Fibre Force

Poglejte Fiber Force Video!

You need to accept cookies to play this video

Področja Uporabe

Tiling HotSpot Fibre Force

hitrejša postavitev (samo CM 17)

ploščice na ploščice (CM 16 in CM 17)

za sisteme s talnim gretjem

za plošče velikega formata

vidna vlakna

za balkone

kritične podlage (terase)

Fibre Force icon tiling

Fibre Force - Kako Deluje?

Novost blagovne znamke Ceresit temelji na vlaknih in zagotavlja veliko trdnost in prožnost. Vlakna v Ceresit lepilih za ploščice ustvarijo utrjeno območje, ki tvori vez s ploščico in pomaga vzdrževati polimerno matrico skupaj na dolgi rok.

Pri namestitvi keramike se pod ploščico ustvari fini tanki lepilni sloj (delci polimerov ojačani z vlakni). Lepilni sloj brez dodanih vlaken bi se z leti posušil in izgubil stabilnost.

Zahvaljujoč novim rešitvam, ki temeljijo na vlaknih lahko dosežemo dolgotrajen učinek tudi na najbolj zahtevnih in kritičnih podlagah.

Po nanašanju lepila za ploščice bo cementna mikrostruktura počasi prepuščala vodo do določene preostale vlage, ki lahko traja več let. Seveda ta kontinuirni postopek krčenja povzroči obremenitve, ki bi v najslabšem primeru lahko povzročile lomljenje ploščic.

Polimeri, ki so prisotni v Ceresit fleksibilnih lepilih za ploščice, krepijo strukturo cementne matrice, zagotavljajo dobro kemično vez - celo kritične - ploščice in podlage ter hkrati delujejo kot prožen odbijač med spojinami.

Ceresit je razvil celoten spekter fleksibilnih lepil za ploščice Fiber Force z vidnimi vlakni.

 • Ustvarijo armirano območje, ki tvori vez s ploščico.
 • Pomagajo dolgoročno vzdrževati polimerni matriks.

Izbor Izdelkov

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cm-12-plus/SAP_0201SBC013T1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 12 PLUS
  Fleksibilno za ploščice za notranje in zunanje polaganje gres ploščic, primerno za talno ogrevanje. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cm-16/SAP_0201SBC013T8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 16
  Fleksibilno lepilo za keramične ploščice, obogateno s silikatnimi vlakni. Narejeno na osnovi FIBRE FORCE tehnologije. Primerno za zunaj in znotraj. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/polaganje-ploscic/izdelek#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 17
  Izredno fleksibilno lepilo za keramične ploščice, obogateno s silikatnimi vlakni. Za notranjo in zunanjo uporabo. Primerno za zahtevne podlage. 

Priporočila Mojstrov

Fibre Force craftsman craftsmen

“Z lepilom Fibre Force ploščic sem prepričan, da bodo ploščice pritrjene ne glede na podlago.”

Roman, Češka Republika

Fibre Force craftsman craftsmen

“Lepilo Ceresit ploščice uporabljam z vlakni, ker hočem, da rezultat mojega dela ostane večno.”

Ivan, Hrvaška

Fibre Force craftsman craftsmen

“Izberem lepilo za ploščice s Fiber Force, ker njegova fleksibilnost omogoča delo v najtežjih situacijah.”

Jeromos, Madžarska

Varno Za Vaše Zdravje

Fibre force heart image

Vlakna, ki se uporabljajo v celotnem asortimanu Ceresit Flexible lepil za ploščice (CM 12, CM 12+, CM12 + WHITE, CM 14, CM 16, CM 17 in CM 22) izpolnjujejo merila iz opomb Q in R (št. , Priloga VI k Uredbi CLP (ES) št. 1272/2008) Evropske komisije. Evropska komisija tovrstnih vlaken ni razvrstila kot rakotvorna.

Uporaba vlaken v Ceresit Flexible lepilu za ploščice ne vpliva na klasifikacijo in označevanje izdelkov ter ne spremeni trenutnih preventivnih in kontrolnih ukrepov, priporočenih za njihovo ravnanje in uporabo.

To jasno potrjuje, da so vlakna, uporabljena v Ceresit Flexible lepilu za ploščice, popolnoma neškodljiva, če se upošteva varnostne ukrepe, kot pri uporabi lepila za ploščice brez vlaken.

Kaj Je Certifikat Ec1?

EC1, logo, EC1 logo slo

EMICODE je mednarodno priznani standard kakovosti za izdelke z nizkimi emisijami. EC1 PLUS pomeni najnižjo raven emisij. Nižja raven emisij pomeni bolj "zdravo" klimo v sobah.

Imate Vprašanje?

Z veseljem vam pomagamo pri kakršnih koli vprašanjih glede naših izdelkov, kje kupiti ali katera je prava rešitev za vaš projekt.