FLEKSIBILNA LEPILA ZA KERAMIČNE PLOŠČICE

ZAKAJ CERESIT FLEKSIBILNA LEPILA?

Enostaven nanos

Močnejše lepljenje

Večja končna trdnost

ZA VAŠ BREZHIBEN UGLED

FIBRE FORCE TEHNOLOGIJA

FIBRE FORCE - KAKO DELUJE?

Novost blagovne znamke Ceresit temelji na vlaknih in zagotavlja veliko trdnost in prožnost. Vlakna v Ceresit lepilih za ploščice ustvarijo utrjeno območje, ki tvori vez s ploščico in pomaga vzdrževati polimerno matrico skupaj na dolgi rok.

Pri namestitvi keramike se pod ploščico ustvari fini tanki lepilni sloj (delci polimerov ojačani z vlakni). Lepilni sloj brez dodanih vlaken bi se z leti posušil in izgubil stabilnost.

Zahvaljujoč novim rešitvam, ki temeljijo na vlaknih lahko dosežemo dolgotrajen učinek tudi na najbolj zahtevnih in kritičnih podlagah.

 

KAKŠNA SO POTENCIALNA TVEGANJA OBIČAJNEGA LEPILA ZA PLOŠČICE?

Po nanašanju lepila za ploščice bo cementna mikrostruktura počasi prepuščala vodo do določene preostale vlage, ki lahko traja več let. Seveda ta kontinuirni postopek krčenja povzroči obremenitve, ki bi v najslabšem primeru lahko povzročile lomljenje ploščic.

KAKŠEN JE NAMEN POLIMEROV?

Polimeri, ki so prisotni v Ceresit fleksibilnih lepilih za ploščice, krepijo strukturo cementne matrice, zagotavljajo dobro kemično vez - celo na kritičnih podlagah ter hkrati delujejo kot prožen odbijač med spojinami.

KAKŠNE SO PREDNOSTI CERESIT VLAKEN?

Ceresit je razvil celoten asortiman Fiber Force fleksibilnih lepil, obogatenih z vidnimi vlakni. Ustvarjajo okrepljeno vez med ploščicami in podlago ter dolgo časa pomagajo vdrževati polemerni matriks.

VARNO ZA VAŠE ZDRAVJE

Vlakna, ki se uporabljajo v celotnem asortimanu Ceresit Flexible lepil za ploščice (CM 12, CM 12+, CM12 + WHITE, CM 14, CM 16, CM 17 in CM 22) izpolnjujejo merila iz opomb Q in R (št. , Priloga VI k Uredbi CLP (ES) št. 1272/2008) Evropske komisije.    
Evropska komisija tovrstnih vlaken ni razvrstila kot rakotvorna.To jasno potrjuje, da so vlakna, uporabljena v Ceresit Flexible lepilu za ploščice, popolnoma neškodljiva, če se upošteva varnostne ukrepe, kot pri uporabi lepila za ploščice brez vlaken. S Ceresitom ste lahko vedno prepričani, da ste izbrali pravo rešitev.

 
 

IZDELKI

Preberite več o fleksibilnih lepilih iz naše ponudbe