CT 16 Quartz Contact

CT 16 Quartz Contact – moč povezave

Eden izmed najpomembnejših elementov ETICS sistema je CT 16 Quartz Contact – osnovni predpremaz pripravljen za takojšnjo uporabo s hitrim sušenjem. Predpremaz nanašamo na zaključni sloj, pred nanosom ometa, za zagotavljanje:

  • močne vezi med sloji ETICS sistema
  • trdne osnove za tehnologijo Double Dry, zahvaljujoč nizki vpojnosti in paroprepustnosti
  • popolnega končnega izgleda zaključnega sloja zaradi dobre prekrivnosti predpremaza
  • lažjega nanašanja ometa 

Zahvaljujoč svoji grobi strukturi, CT 16 Quartz Contact poveže zaključni sloj in omet, ter tako okrepi celotni sistem. CT 16 Quartz Contact je bil posebej zasnovan za povezavo togega zaključnega sloja, z elastičnim polimernim ometom, za izboljšanje delovanja tehnologij obeh plasti. CT 16 Quartz Contact podpira Fiber Force tehnologijo zaključne plasti in polimerno tehnologijo ometa - Double Dry, ter tako še bolj izboljša njune koristi. 

Kako deluje CT 16?

Polimer CT 16 je kompatibilen s polimeri, uporabljenimi v ometih z Double Dry tehnologijo. Med predpremazom in ometom se ustvari močna vez. S tem se zmanjša vpojnost ometa, para pa se umika iz slojev sistema. Vpojnost zaključnega sloja je zmanjšana, kar preprečuje nastanek madežev na ometu in zagotavlja popoln videz fasade.

Na eni strani se zapolnjujejo mikro luknjice s pomočjo majhnih polnil v zaključnem sloju, na drugi strani pa so večja zrna element, kjer se sloj predpremaza in zaključni sloj medsebojno povezujeta. Polimer prodre v tanko plast osnovnega premaza, kar mu omogoča večjo moč in elastičnost. Kombinacija polimera in polnil (mehki marmor in trdi kremen) daje plasti dodatno mehansko vzdržljivost. 

Trdna osnova za Double Dry tehnologijo: nizka vpojnost in paroprepustnost

Površina zaključnega sloja ni dovolj zaščitena, zato kapljice vode izgubijo svojo obliko in se vpijejo v površino.

Vodne kapljice obdržijo svojo obliko in se ne vpijejo v tolikšni meri v površino zaključnega sloja, marveč zdrsijo po fasadi.

Brez CT 16, se na zaključnem sloju nabira in absorbira več vode. Kapljice ne morejo tako hitro izhlapevati. 

Površina zaključnega sloja je dobro zaščitena pred prodiranjem vode v notranjost. V primeru nabiranja vode na površini, kapljice hitro izhlapijo.

Primer delovanja CT 16

Popoln končni izgled zaključnega sloja: visoka prekrivnost in enostavna uporaba 

Zaradi hitrega sušenja ometa lahko opazimo na zaključnem sloju določene nepravilnosti: zrnca, neenakomerno teksturo, pregosto ali preredko strukturo, ter bledo barvo.

CT 16 podaljša čas nanašanja ometa in omogoča natančen in enakomeren nanos zaključnega sloja. Struktura je popolnoma enakomerna, brez zrn in izgube materiala, izgled fasade pa je še toliko bolj privlačen.

Dodatne prednosti CT 16 Quartz Contact: