Skip to Content

CERESIT CT 49

 • Samočistilna in odporna na umazanijo
 • Nizka vpojnost vode in visoka paroprepustnost
 • Tiksotropno

Lastnosti in prednosti

Visoko hidrofobna, paroprepustna barva za fasade in notranjost zgradb.

Lastnosti

Opis

Nano-silikonska barva CERESIT® CT 49 je izdelana iz izbranega modificiranega silikona, polisiloksanskih smol ter posebnih polnil in pigmentov. Plašč je zelo prepusten za vodno paro, vendar je absorpcija vode in umazanije močno omejena. Uporablja se lahko na mineralnih podlagah, ki še niso bile barvane in za barvanje CERESIT. Zelo priporočljiv je v zgodovinskih objektih, pri sanacijskih in zračnih zaključni slojih, kjer se zahtevajo estetske lastnosti in trajnost premaza.

Dokumenti in prenosi

Kako uporabiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

CERESIT CT 49 PRIPRAVA PODLAGE

CERESIT CT 49 lahko nanašamo na nosilne, gladke, suhe in čiste podlage. Najprej je treba popraviti neravne in poškodovane podlage. Obstoječo umazanijo, sloje nizke trdnosti, apnene in lepilne premaze ter ostanke tapete ali lepila je treba popolnoma odstraniti. Po spiranju z vodo se mora substrat posušiti.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

NANOS CERESIT CT 49

Pred nanosom barve je treba vsebino posode skrbno premešati s svedrom z mešalnikom približno 2 minuti. Med nanašanjem naslednjih slojev je treba vzdrževati vsaj 12- do 24-urne tehnološke premore. CERESIT CT 49 enakomerno nanašamo s čopičem, valjčkom ali pršilno napravo. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

POMEMBNO UPOŠTEVATI PRI UPORABI CERESIT CT 49

Nanos je treba izvajati v suhih pogojih pri temperaturi okolja in podlage od +5°C do +25°C ter vlažnosti pod 80%. Barva lahko povzroči razbarvanje, ki ga ni mogoče odstraniti na steklenih, keramičnih, lesenih, kovinskih in kamnitih površinah. Kožo in oči je treba zaščititi. Med nanašanjem barve nosite zaščitne rokavice in očala. 

Sorodni vodniki z navodili

 • Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
  Nanos arhitekturnega betonskega zaključnega sloja
 • Kako nanesti različne vrste ometov
  Kako nanesti različne vrste ometov

Podobni izdelki

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/notranje-izravnalne-mase/izdelek#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Predpremaz za površinsko utrjevanje vseh vpojnih podlag za notranjo in zunanjo uporabo, pred lepljenjem keramičnih ploščic, polaganjem tlakov ali lepljenjem toplotnoizolacijskih plošč. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  Disperzija sintetičnih smol za temeljne podlage za tankoslojne mineralne, akrilne, silikatno-silikonske, silikonske in elastomerne zaključni sloje. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-76/SAP_0201IDC014L6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 76
  Dekorativni tankoslojni zaključni sloj s povečano UV zaščito za notranjo in zunanjo uporabo. Kamnu podobna struktura z velikostjo zrn 1,5 mm ali 2,0 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/si/sl/izdelki/fasadne-resitve/izdelek#/ceresit-ct-79/SAP_0201IDC014M0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 79
  Visoko elastičen dekorativni tankoslojni zaključni sloj za zunanjo in notranjo uporabo. Elastomerni zaključni sloj, tekstura kamna, zrnatost 1,5 mm. 

Pogosto zastavljena vprašanja