Terase in balkoni

Polaganje pločic na terasi, balkonih in dvoriščih ni ravno znanost, pozoren je le treba biti na detajle. Gre za bolj obremenjene površine, zato mora končni rezultat ustrezati visokim strukturnim in fizikalnim zahtevam. Vsaka napaka lahko povzorči veliko škode. Prvi korak nanj bo vedno natačen pregled tipu konstrukcije, takoj za tem se moramo vprašati, katere materile bomo uporabili. Ceresit podpira načrtovanje in implementacijo takšnega projekta s sistemskimi rešitvami. Naši sistemi pokrivajo celotno paleto izdelkov odpornih na zmrzal, vlago, visoke temperaturne razlike - od izdelkov za pripravo podlage in hidroizolacijo do ustreznih lepil za polaganje ploščic in fugirnih mas.

Korak po korak

Korak 1

Priprava podlage

Pred odločitvijo glede hidroizolacije, je pomembno, da preverite stanje podlage. Voda mora odtekati - zato je potrebno planirati drenažani sistem. Terase in balkone planirajte z minimalnim 2% nagibom.

Korak 2

Hidroizolacija

Da zaščitite površino pred mehanskimi vplivi, natančno planirajte in uskladite dizjan terase ter hidroizolacijo. Smernice za načrtovanje in izvedbo hidroizolacije so definirane z EU uredbami in standardi.   Ceresit vam ponuja več informacij v sistemski brošuri za polaganje ploščic.

Korak 3

Polaganje ploščic  

Keramične ploščice in naravni kamen so več kot primerni za prekrivanje teras in balkonov. Pravilna izvedba omogoča dolgotrajnost. Na zunanjih površinah mora biti lepilo za ploščine naneseno tako, da prekriva 100% površine. S tem se prepreči vdor in zastoj vode pod ploščicami, kar bi lahko povzročilo veliko škode. Ceresit ponuja zanesljive sisemske rešitve za uporabo na tersah in balkonih.