Sistem s talnim gretjem

Sistem s talnim gretjem so popularni, kot še nikoli in sicer z razlogom - talno gretje je energijsko učinkovita rešitev, ki hkrati omogoča prijetno toplino in vzdušje. V kombinacijo s keramičnimi ploščicami ali naravnim kamnom,lahko dosežete do 30% energijski prihranek, na osnovi optimalne toplotne prevodnosti obloge. Ceresit ponuja lepilno malto in fugirno maso v popolnoma usklajenem sistemu za polaganje ploščic tudi na podlagi s talnim gretjem.Sistem s talnim gretjem so popularni, kot še nikoli in sicer z razlogom - talno gretje je energijsko učinkovita rešitev, ki hkrati omogoča prijetno toplino in vzdušje. V kombinacijo s keramičnimi ploščicami ali naravnim kamnom,lahko dosežete do 30% energijski prihranek, na osnovi optimalne toplotne prevodnosti obloge. Ceresit ponuja lepilno malto in fugirno maso v popolnoma usklajenem sistemu za polaganje ploščic tudi na podlagi s talnim gretjem.

Korak 1

Priprava podlage

Pri polaganju ploščic na sisteme talnega gretja, je potrebno upoštevati smernice in standarde v vseh korakih. Keramičar mora biti dovolj izkušen, da preveri, če je predhodno delo bilo opravljeno pravilno (preveriti poročilo ogrevanja). Paziti je potrebno tudi, da je estrih dovolj suh za nadaljno obdelavo.

Korak 2

Polaganje ploščic

Zaradi temperaturnih obremenitev, je raztezanje in krčenje estriha večje, kot običajno. Zato je nujna uporaba fleksibilnega lepila in fleksibilne fugirne mase s posebnimi polimeri.