Posebne rešitve za posebne formate in podlage

V svetu polaganja ploščic lahko najdete rešitev za vsak okus ali funkcijski izziv: od stilskih velikih ploščic, naravnega kamna in marmorja, steklenih mozaikov do izjmeno tankih keramičnih ploščic. Pomembno je definirati predpogoje, pripraviti podlago in izbrati primerno lepilo, fugirno masi in metodo polaganja. Ceresit ponuja visoko kakovostne izdelke za vse posebne aplikacije.

Polaganje ploščic velikega formata

Če sledite trendom, zlahka opazite, kako popularne so ploščice velikega formata na tleh in stenah. Z apolaganje le-te so potrebno posebne izkušnje, obvladanje tehnike in izbira pustreznega materiala, ki omogoča da brez lukenj prekrijete površino z lepilom (90% prekritost).

Polaganje naravnega kamna

Posebno - belo lepilo in fugirna masa so potrebni pri polaganju naravnega kamna. Da zaščitite občutljivi material od obarvanja, uporabite le za to namenjeno lepilo.

Polaganje tankega porcelana

Ploščice iz tankega porcelana lahko najdete na področjih, kjer polaganje s tradicionalnimi ploščicami ni možno (prenova). Aplikacija zahteva posebno znanje, zglajeno površino in posebno metodo.

Ploščice na ploščice

Pri renovacijah, ko želimo prihraniti čas ali ohraniti stabilno površino, je običajno, da nove ploščice položimo na stare. Za odličen rezultat pri takšni aplikacijo, je potreba posebna priprava podlage in uporaba fleksibilnega lepila.