Polaganje ploščic na kovinske površine

Korak po korak vodič

Ko polagate ploščice na kovinske površine, bodite pozorni na pripravo podlage. Gladka površina zahteva posebno obdelavo, da lahko dosežete odločne rezultate. Izbira ustreznih izdelkov je izjemno pomembna, saj z lahko napačno lepilo povzroči pokanje ploščic. TTa navodila vas bodo pripeljala do pravilnega procesa polaganja ploščic na kovinske podlage.

Kaj boste potrebovali

Material.

Ceresit TS 100 čistilo za Pu peno, Ceresit CM 77 UltraFlex - Izredno fleksibilno - modificirano lepilo za ploščice, Ceresit CE 40 Aquastatic - vodotesna, fleksibilna, na umazanijo odporna fugirna masa, Ceresit CE 79 Ultra Pox Color - 2-komponetna, kemično odporna in barvna fugirna masa ter lepilo

(Opomba: Pred uporabo izdelka vedno preverite tehnični list izdelka - TDS)

See how it's done step by step:

Korak 1

Prepričajte se, da je površina brez umazanije ali olja. Obrišite kovinsko površino s papirjem ali krpo. Da bi dosegli najboljše rezultate, uporabite hitro čistilo Ceresit Ts 100, ki raztopi in odstrani neutrjeno poliuretanski peno in tudi maščobo.

Korak 2

Takoj ko je površina popolnoma suha, nanesite lepilno malto z zobato lopatico. Priporočamo, da uporabite zelo fleksibilno lepilo, ki je pripravljeno za takojšnjo uporabo in ne zahteva dodatnega premaza.

Korak 3

Nanešeno malto lahko popršitez vodo, da pospešite proces strjevanja. Potem lahko pričnete s polaganjem ploščic.

Korak 4

Ploščice previdno pritisnite v malto, bodite pozorni na enakmerne fuge med ploščicami.

Korak 5

Ko je lepilo suho lahko pričnete s fugiranjem, uporabite fleksibilno, vodotesno fugirno maso primerno za keramiko, steklo, porcelan in ploščice iz naravnega kamna, jeklo ali druge kovinske površine.

Korak 6

Poskrbite, da so vse fuge zapolnjene.

Korak 7

Ko se fugirna masa prične sušiti - kar lahko preverite s prstom - očistite območje s krožnimi gibi, z vlažno gobo in malo vode.

Korak 8

Če uporabljate izdelke visoke kakovosti in pravilno polagate ploščice na kovinske površine, so zagotovljeni odlični in dolgotrajni rezultati.

Pomembno:

Vedno preverite Tehnični list izdelka, ko gre za določene količine, zmesi ali obdelovalni čas.