Polaganje ploščic na aluminijaste površine

Korak po korak vodič

Da bi dosegli odlične rezultate, ko polagate ploščice na aluminijaste površine, imejte v mislih nekaj pomembnih stvari. Kot so npr. izbira pravih izdelkov in temeljita priprava površine.

Gladka površina aluminija lahko povzroči težave z lepljenjem. Zato je priporočljivo, da uporabite lepilo z zelo močno vezivno tehnologijo. Uporaba napačnega lepila lahko ima resne posledice, kot so razpoke ploščic ali pa popuščanje lepila. Ta korak po korak vodič prikazuje, kako polagati ploščice na aluminijaste podlage.

Kaj boste potrebovali

Material.

Ceresit CM 77 UltraFlex - Izredno fleksibilno - modificirano lepilo za ploščice, Ceresit CE 40 Aquastatic - vodotesna, fleksibilna, na umazanijo odporna fugirna masa, Ceresit CE 79 Ultra Pox Color - 2-komponetna, kemično odporna in barvna fugirna masa ter lepilo

(Opomba: Pred uporabo izdelka vedno preverite tehnični list izdelka - TDS)

Korak po korak vodič:

Korak 1

Prepričajte se, da je površina brez umazanije, praha ali nestrnjene poliuretanske pene

Korak 2

Ko je površina popolnoma suha, lahko pričnete z nanašanjem lepila z ustrezno zobato lopatico prilagojeno velikosti ploščic. Zelo fleksibilno, modificirano lepilo za ploščice je prava izbira za to aplikacijo. Modificirano lepilo je običajno pripravljeno za takojšnjo uporabo. Predpremaz ni potreben.

Korak 3

Nanešeno malto lahko popršite z vodo, da bi pospešili proces sušenja.

Korak 4

Površina je pripravljena, pričnete lahko s polaganjem ploščic.

Korak 5

Ko ste položili ploščice, počakajte, da se lepilo posuši in potem pričnete s fugiranjem, uporabite fleksibilno, vodotesno fugirno maso, primerno za keramiko, steklo, porcelan in ploščice iz naravnega kamna.

Korak 6

Poskrbite, da so zapolnjene vse fuge in vrzeli.

Korak 7

Ko se fugirna masa prične sušiti - kar lahko preverite s prstom - očistite območje s krožnimi gibi, z vlažno gobo in malo vode.

Korak 8

Primer, kako lahko končni rezultat izgleda:

Pomembno:

Vedno preverite Tehnični list izdelka, ko gre za določene količine, zmesi ali obdelovalni čas.