Kopalnice in kuhinje

Težko si predstavljamo sodobno kopalnico, tuš kabino, pralnico ali kuhinjo brez prečudovitih vzorcev keramičnih ploščic. Keramične ploščice so pogosto nameščene v prostoih, ki so izpostavljeni vlagi, so kemijsko ali mehansko obremenjeni. Prav zato je načrtovanje hidroizolacije, izbira prave fugirne mase in lepilne malte, izjemno pomembno!

Korak 1

Priprava podlage

Testiranje podlage je pomembno opravilo pred začetkom polaganja ploščic. Podlago preverite vizualno, včasih e potrebno tudi mehansko ali kemično testiranje. To vklučuje korake , kot so merjenje vlage (tla), preverjanje stanja podlage, brušenje podlage (CSA) in nona predpremaza. Podlaga mora izpolnjevati naslednje pogoje: moa biti trda, suha, ravna in brez prahu ter maščobe. (preverite več v "Priprava")

Korak 2

Hidroizolacija

Narobe bi bilo, če bi steno prekrito s ploščicami ocenili kot vodoodporno. Spoji omogočajo vlagi in vodi vdor v podlago, kar lahko povzroči težko popravljivo škodo. Površine, ki so direktno izpostavljene vodi, morajo biti posebej zaščitene s hidroizolacijo pod ploščicami. Osnovno pravilo, ki ga mora eupoštevati je: najprej ustrezno zatesnite podlago, nato šele položite ploščice. Hidroizolacijski sistem Ceresit je učinkovit in omogooča hitro ter preprosto namestitev.

Korak 3

Polaganje ploščic in fugiranje

Izbira ustreznega lepila je odvisna od podlage (talno gretje ipd.) in veliko, od izbire ploščic: keramične, porcelan, naravni kamen ali stekleni mozaik. Ceresit ponuja primerno lepilo in fugirno maso, na voljo v široki paleti barv za čudovit in sodoben pridih vaše kopalnice ali kuhinje.