Fugiranje ploščic iz naravnega kamna: Zapolnite vrzeli

Korak po korak vodič

Fugiranje je zadnji korak v procesu polaganja ploščic iz naravnega kamna. Za ploščice iz naravnega kamna je treba uporabiti prave izdelke in metode za fugiranje. Z zelo svetlim kamnom je vredno narediti preizkus in se prepričati da se fugirna masa ujema z barvo kamna.

Ko je lepilo za ploščice ustrezno pripravljeno in ko so s ploščic odstranjeni vsi preostali deli malte, lahko začnete s fugiranjem. Ta vodič prikazuje, kako pravilno in učinkovito zaključite s polaganjem ploščic. Ugotovite še več o pripravi (link) in polaganju ploščic iz naravnega kamna (link) tukaj.

Kaj boste potrebovali?

Materiali.

Ceresit CE 40 Aquastatic - vodotesno, fleksibilno, odporno na umazanijo malto

(Opomba: Pred uporabo izdelka v

 

 

Korak po korak vodič:

Korak 1

Izberite felksibilno vodotesno fugirno maso, idealno za naravni kamen in porcelan ploščice. Zmešajte maso z odmerjeno količino vode, opazujte in počakajte 3 minute (na embalaži najdete podatke za priporočen čas mešanja in zorenja mase)

Korak 2

Pomembno je, da popolnoma in enakomerno zapolnite fuge.

Korak 3

Ko se fugirna masa prične sušiti - kar lahko preizkusite s prstom - očistite površino tako skrožnimi gibi, gobico in malo vode.

Korak 4

Drugo čiščenje je najboljše opraviti s čisto vodo z diagonalnimi gibi, brisati od zgoraj navzdol.

Korak 5

Nato lahko pričnete s fugiranjem talnih ploščic. Popolnoma zapolnite vse fuge in počakajte da se masa posuši.

Korak 6

Ko se masa prične sušiti, počistite površino dvakrat. Po drugem čiščenju počakajte da se malta posuši popolnoma.

Korak 7

Naslednje čiščenje, z uporabo kemičnih izdelkov, priporočamo po sedmih dneh od fugiranja. Uživajte videz na novo poležnih ploščic iz naravnega kamna!

Omembno opozorilo.

Vedno preverite Tehnični list izdelka, ko gre za določene količine, zmesi ali obdelovalni čas. To je eden izmed treh korakov, ki prikazuje, kako pravilno fugirati. Ostali koraki pojasnjujejo, kako pripraviti površino za polaganje naravnega kamna (link Polaganje ploščic iz naravnega kamna: Priprava) in postopek polaganj ploščic (link Fugiranje ploščic iz naravnega kamna).