Polaganje ploščic na industrijskih površinah

V industrijskih objektih so ravno tla tista, ki so najbolj obremenjena - izpostavljenost mehansim obremenitvam, nihanju temperatur, izpostavljenost vlagi in agresivnim kemikalijam ipd. Pomebno vlogo imajo kakovost podlage, uporabljeni materiali za hidroizolacijo in lepilo, ter pravilna izvedba. Ceresit ponuja celoten sistem, ki omogoča odpornost pred temperaturnimi, mehanskimi in kemisjkimi vplivi.

Korak 1

Priprava površine

Pred ivedbo je pomembno preveriti naslednje dejavnike, ki bodo vplivali na površino:


• Mehanska obremenitev
• Temperaturna obremenitev
• Kemijski vplivi
• izpostavitev vlagi in vodi
• Mejni pogoji

Ocena teh dejavnikov določa izvedbo talne konstrukcije - od temeljev do zgornje plasti - in za izbiro pravih izdelkov za uporabo.

Korak 2

Hidroizolacija

Prostori, kot so na primer javne kuhinje, so izpostavljene veliko vlagi in vodi.  Da zmanjšamo možnost poškodb zaradi vlage, priporočamo, da skupaj s ploščicami vgradimo tudi drenažo oz. odvodni sistem.

Korak 3

Polaganje ploščic

Če ustrezno načrtujete in poskrbite za profesionalno izvedbo polaganja ploščic, lahko od tal pričakujete visoko zmogljivost, ki se zlahla spopada s karšnokoli obremenitvijo. Ker je takšna obloga trpežna in dolgotrajan, predstavlja tudi ekonomično investicijo. Trajnost pa ni le odvisna od izbire ploščic, vendar tudi od podlage, lepilne malte in fugirne mase, zato Ceresit ponuja sistemske rešitve visoke zmogljivosti, ki temeljijo na inovacijah in izkušnjah.