Poglejte Fiber Force video!

Področja uporabe

kritične podlage (terase)


vidna vlakna

za sisteme s talnim gretjem


za balkone

ploščice na ploščice (CM 16 in CM 17)

za plošče velikega formata

 

hitrejša postavitev (samo CM 17)

Ceresit Fibre Force - how it works


Fibre Force - kako deluje?

Novost blagovne znamke Ceresit temelji na vlaknih in zagotavlja veliko trdnost in prožnost. Vlakna v Ceresit lepilih za ploščice ustvarijo utrjeno območje, ki tvori vez s ploščico in pomaga vzdrževati polimerno matrico skupaj na dolgi rok.

Pri namestitvi keramike se pod ploščico ustvari fini tanki lepilni sloj (delci polimerov ojačani z vlakni). Lepilni sloj brez dodanih vlaken bi se z leti posušil in izgubil stabilnost.

Zahvaljujoč novim rešitvam, ki temeljijo na vlaknih lahko dosežemo dolgotrajen učinek tudi na najbolj zahtevnih in kritičnih podlagah.

 

Po nanašanju lepila za ploščice bo cementna mikrostruktura počasi prepuščala vodo do določene preostale vlage, ki lahko traja več let. Seveda ta kontinuirni postopek krčenja povzroči obremenitve, ki bi v najslabšem primeru lahko povzročile lomljenje ploščic.

Polimeri, ki so prisotni v Ceresit fleksibilnih lepilih za ploščice, krepijo strukturo cementne matrice, zagotavljajo dobro kemično vez - celo kritične - ploščice in podlage ter hkrati delujejo kot prožen odbijač med spojinami.
Ceresit je razvil celoten spekter fleksibilnih lepil za ploščice Fiber Force z vidnimi vlakni.

  • Ustvarijo armirano območje, ki tvori vez s ploščico.
  • Pomagajjo dolgoročno vzdrževati polimerni matriks.


Izbor izdelkov


Priporočila mojstrov

Varno za vaše zdravje

Vlakna, ki se uporabljajo v celotnem srotimanu Ceresit Flexible lepil za ploščice (CM 12, CM 12+, CM12 + WHITE, CM 14, CM 16, CM 17 in CM 22) izpolnjujejo merila iz opomb Q in R (št. , Priloga VI k Uredbi CLP (ES) št. 1272/2008) Evropske komisije. Evropska komisija tovrstnih vlaken ni razvrstila kot rakotvorna.

Uporaba vlaken v Ceresit Flexible lepilu za ploščice ne vpliva na klasifikacijo in označevanje izdelkov ter ne spremeni trenutnih preventivnih in kontrolnih ukrepov, priporočenih za njihovo ravnanje in uporabo.
 
To jasno potrjuje, da so vlakna, uporabljena v Ceresit Flexible lepilu za ploščice, popolnoma neškodljiva, če se upošteva varnostne ukrepe, kot pri uporabi lepila za ploščice brez vlaken.


Kaj je certifikat EC1?

EMICODE je mednarodno priznani standard kakovosti za izdelke z nizkimi emisijami. EC1 PLUS pomeni najnižjo raven emisij. Nižja raven emisij pomeni bolj "zdravo" klimo v sobah.

 

več