Urbani glamur

Umetniški videz z mestno eleganco, ki jo navdihuje narava, ustvarja graciozen in čudovit učinek, primeren za mestne dvorce in javne zgradbe, ki morajo ustvariti določeno vrsto slovesnosti, npr. knjižnice, muzeji in gledališča.


Arhitekturne podrobnosti tega sloga nas spominjajo na bogat in mogočen naravni svet s svojimi prefinjenimi oblikami in zanimivimi značilnostmi.


Če želite formalni arhitekturi dodati malo lahkotnosti, izberite barve z nizko ali srednjo stopnjo sivine iz tipa Fresh in Basic. Elegantne, klasične tone dopolnjujejo veseli in svetlješi odtenki. Zadnji prihajajo iz sveta rastlin, ki jih ponazarja jesenska pokrajina in mestni parki v barvah zlatih in ognjenih listov. Barve dodeljene urbanemu slogu, so vzete iz dveh vrst barv narave: PESEK, ki ga zastopa Sahara, Galapagos, Ibiza, Majorca, Korzika, Goa ter EARTH z raznimi rjavimi toni iz Kolorada, Texasa, Nevade, Madeire, Algrave in Katalonije. Ta urbani šik, dokončan s podrobnostmi organskih oblik in mehkimi, cvetličnimi motivi ter skrbno izbranimi odtenki zaznamuje dober okus, lepoto in dramsko izražanje.


Najbolj harmonično barvno ujemanje znotraj Urbanega glamurja ali z  barvami iz sosednjih slogov: Dežela oblik in Romantična zgodba.