Mestna pokrajina

Ta slog se lahko ujema z vsemi okolji, ki potrebujejo osredotočenost in formalnost. Mestna pokrajina izraža brezčasnost in klasičen karakter, s čistimi in preprostimi geometrijskimi oblikami.  Čeprav formalna in urbana, z obliko skalnatih pokrajin in obogatena s toni zelene ter zemeljskimi barvami se nanaša tudi na naravo. Barve in oblike iz Divjega zahoda, mističen pogled od daleč na gore in kamnine, oblikovane v navpičnih, figurativnih oblikah so osnovna inspiracija za ta slog.

Dotik narave je dodatno poudarjen z izbiro 3 barv iz skupine Colours of Nature. Skupina PESEK s številnimi odtenki rumene barve predstavlja Kreto, Kalifornijo in Dakoto. Skupina GOZD je zastopana z zelenim Celebesom, VODA z ledeniško Arktično pokrajino, ki jo dopolnjujejo močni rdeči toni iz Mehike, Gomere in Kapadokije. Svetle barve z malo sivine predstavljajo mehkobo in svežino, ter ustvarjajo prostoren in svetel učinek.

Za močno, statično navzočnost, netemeljite in ostre elemente, ki dopolnjujejo sodobne vile in fiksne konstrukcije, večstanovanjska blokovska naselja.

Najbolj harmonično barvno ujemanje z Mestno pokrajino ali z barvami iz sorodnih slogov: Razgibani val in Dežela oblik.